Najnovije

HARADINAJ NAJAVIO RAMBUJE 2: Šta zaista stoji iza Ramuševih reči? Ono što je rekao na kraju razbesneće sve Srbe!

Ramuš Haradinaj, predsednik vlade tzv. Kosova, nije direktno uključen u pregovore Beograda i Prištine, ali ima svoj predlog kako da "reši" ovaj problem. 

Ramuš Haradinaj (Foto: Jutjub)

Podsetimo, Haradinaj stoji iza odluke o uvođenju 100 odsto većih taksi na srpske proizvode koji dolaze na Kosovo, odluke koja je označila početak velikih tenzija u odnosu Beograda i Prištine. 

On do danas nije odustao od ovih mera, ali sada ima predlog da se sve reši "koferencijom nalik onoj u Rambujeu 1999. godine". 

- Kosovo je spremno da postigne sporazum sa Srbijom, i mi ne bismo bili problem ukoliko bismo bili pozvani na konferenciju kakva je bila pre 20 godina u Rambujeu. Takse nisu večne, ako se promeni pozicija Srbije prema Kosovu, ukinućemo ih. Uputio bih poruku lokalnim proizvođačima da iskoriste ovo vreme da povećaju kvalitet i da zadobiju poverenje kupaca - rekao je Haradinaj i naglasio da ne postoji datum za ukidanje takse. 

- Nigde ne žurimo. Postoje obaveze obe strane. Mi imamo svoje, ali i druga strana ima svoje. Obe strane moraju da se trude. Ako nas pitaju da ukinemo taksu bez garancije za sporazum o priznanju, nećemo pristati - najavio je Haradinaj, i dodao da je neophodno i izvinjenje Srbije za nestale ljude u ratu na Kosovu. 

Kada sam svojevremeno pisao Haškom tribunalu da bih dobio informacije o dokazima koji su sakupljeni na terenu u vezi s "žutom kućom", rekli su mi da više ne postoje i da su ih uklonili da bi očistili prostor, jer ionako nisu ničemu služili?! Bio sam zaprepašćen. To je, zaista, zabrinjavajuće. Pročitajte OVDE ko je to ispričao.

Izvor: Espreso. rs/ Kosova. info
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Haradinaj: Vučić nudio priznanje Kosova u zamenu za deo teritorije.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA