Najnovije

NEPRIJATELJ SLOMLJEN U KRVAVOM OBRAČUNU: DŽihadisti krenuli na vojsku pa slomili zube! Ovo im je bila jedina meta!

Islamska država (ID) preuzela je veliki rizik u sredu kada su njihove snage pokušale da napadnu trupe Sirijske arapske vojske (SAA) duž autoputa Dair Ez Zor - Sukna.

Islamska država (Foto: Jutjub)

Pod okriljem noći, teroristi Islamske države započeli su napad tako što su oborili odbranu sirijske vojske duž dela autoputa koji se proteže od Al Sukne u istočnom Homsu do Al Šoule u zapadnom Dair Ez Zoru.

Tokom žestokih sukoba Islamska država je pokušala da unapredi svoje položaje u ovoj pustinjskoj oblasti, ali su na kraju bili primorani da se povuku posle višečasovne borbe na ovom ključnom putu na istoku Sirije.

Prema vojnom izvoru u oblasti Palmira, Sirijska arapska vojska uspela je da ubije i rani nekoliko terorista Islamske države, istovremeno obezbeđujući put između Al Sukne i Dair Ez Zora.

Izvor je rekao da je Sirijska arapska vojska nedavno rasporedila nekoliko jedinica na ovaj front kako bi se osigurala sigurnost autoputa Dair Ez Zor - Sukna.

Dodao je da su svi izveštaji o tome kako Islamska država zarobila Al Suknu od sirijske vojske lažni i prenose ih militantni mediji.

Pošto je u septembru uspela vojna operacija sirijske vojske u zapadnom Dair Ez Zoru, Islamska država je bila prisiljena da koncentriše svoje napade na područje Al Sukne i Palmire u istočnom Homsu.

Veliki američki vojni konvoj ušao na severoistok Sirije! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA