Najnovije

RADIĆ O KUPOVINI PANCIRA: Kako se na kraju godine pojavljuju milioni evra za nabavku vojne opreme i naoružanja?

"Od početka modernizacije Vojske Srbije krajem 2016. pa do danas, u budžetu se jasno vide transferi koji ukazuju da se novac iz drugih ministarstava preusmerava u Ministarstvo odbrane za kupovinu vojne opreme i naoružanja", kaže vojni analitičar Aleksandar Radić.

Aleksandar Radić (Foto: Jutjub)

Početkom sledeće godine u Srbiju bi trebalo da stigne ruski odbrambeni sistem "Pancir", a rešenje za njegovu kupovinu Radić naziva "nevidljivim budžetskim bajpasom".

On se pita kako se na kraju godine, kada ne bi trebalo da bude mnogo para u budžetu, pojavljuju milioni evra koji se koncentrišu za nabavku vojne opreme i naoružanja.

"Reč je o veoma fluidnoj atmosferi, gde ne vidite jasno planiranje, nemate procedure koje bi podrazumevale tendere, a na kraju krajeva, i javnu diskusiju o tim temama, već se potpisuju veliki ugovori i tamo negde u oktobru ili decembru se pronalazi novac za podmirivanje tih ugovora", rekao je Radić.

S jedne strane, dodaje, sjajno što se Vojska Srbije modernizuje, ali...

"S druge strane, vrlo je neobično što se to radi tako kroz niz improvizacija. Za transfere koji vrede desetine miliona evra iz ministarstava rada, zdravlja, lokalne i državne uprave na račun Ministarstva odbrane nemate nijednu informaciju, samo prazno belo polje u zvaničnim dokumentima", kaže Radić.

Pročitajte OVDE šta je nemački ambasador u Srbiji poručio vlastima u Beogradu i Prištini.

Izvor: N1

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA