Najnovije

ŠOKANTNO OTKRIĆE DEJANA BERIĆA! POKAZAO I DOKAZE: Ukrajinska vojska ubija civile u Donbasu zabranjenim srpskim oružjem! (FOTO)

Dejan Berić, nekadašnji snajperista u armiji DNR, a sada novinar u Moskvi, otkrio je da ukrajinska armija za napade na civile u Donbasu koristi srpsko naoružanje.

Dejan Berić (Foto: Jutjub)

“Pre dva dana jedna od stotina mina 60 mm za minobacač kojima ukrainska armija ubija civile na Donbasu nije eksplodirala. Ova mina je proizvedena u Srbiji u februaru 2016 godine”, naveo je Berić.

On je podsetio da se prema Minskim sporazumimam, koji su potpisani pre pet godina, ne smeju koristiti minobacaci 80 i 120 mm.

Berić je istakao da su za prodaju oružja Ukrajincima odgovorni srpski biznismeni, koji su odgovorni za ubistva dece u Donbasu.

(Foto: Info služba DNR)

“Juče sam poslao over podatke u Savet federacija RF, na nekoliko mesta gde se rešavaju sudbine. Pozicije sa kojih se najčešće koriste srpske mine pripadaju ukrajinskom bataljonu Azov”, rekao je Berić i dodao da će na osnovu izveštaja OEBSA senatori tražiti da se bataljon Azov uvrsti u spisak terorističkih organizacija.

Pročitajte OVDE šta je rekao nemački ambasador u Beogradu.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA