Najnovije

Paroh Miajlo Backović poručio Milogorcima: Na himnu Pavelićevog ministra Sekule Drljevića ne ustajem jer sam pravi antifašista!

Jedina zvanica koja je sedela tokom intoniranja aktuelne himne Crne Gore na svečanoj sednici u Petrovcu povodom oslobođenja Budve, bio je gornjogrbaljski paroh Miajlo Backović.

Gornjogrbaljski paroh Miajlo Backović (Foto: Jutjub)

Na pitanje novinara zbog čega ne ustaje na himnu, Backović je odgovorio da je istinski antifašista i pravi Crnogorac koji ne pristaje na kompromise sa istinom i nova tumačenja istorije.

“Danas kada se sećamo 75 godina oslobođenja Budve od fašista bilo bi licemerno ustati na himnu Pavelićevog ministra Sekule Drljevića. Ovo nije čin nepoštovanja moje CrneGore, već način da ukažem na režimske pokušaje gaženja svega onoga što jesteCrnaGora“, rekao je Miajlo Backović.

Tokom intoniranja himne dogodio se incident. Delu budvanske opozicije nije odgovarala dužina intoniranja aktuelne himne Crne Gore pa su napustili svečanu sednicu SO Budva.

Odbornici DPS, Crnogorske i SDP pritom su demonstrirali i nekulturu, jer su izašli iz sale pre minuta ćutanja u čast poginulih boraca NOVJ koji su pre 75 godina na Mitrovdan oslobodili Budvu.

Svečana sednica SO Budva, povodom Dana opštine, počela je skraćenom verzijom himne, instrumentalom koji je trajao nepunih minut.

Sednicu su napustili odbornici DPS-a, Crnogorske i sekretar finansija iz redova SDP-a Petar Odžić.

Pročitajte OVDE kako je Miroslav Škoro provocirao Srbe.

Izvor: In4s

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA