Najnovije

3,2,1 RAT ZA SVEMIR POČINJE: Ruska vojska lansirala satelit pomoću kojeg će se upravljati nadzemnim sredstvima Vazdušno-kosmičkih snaga (FOTO)

Satelit u vojne svrhe lansiran sa ruskog kosmičkog centra "Pleseck" stigao je na orbitu nakon uspešnog lansiranja, noseći tajanstveni optički uređaj za osmatranje i upravljanje.

Ruski satelit (Foto: mil. ru)

Lansiran na modifikovanoj raketi-nosaču "Sojuz", klasifikovani vojni satelit poleteo je kasno u ponedeljak, te je stigao na planiranu orbitu, gde će pomoći u nadgledanju drugih ruskih letelica visoko iznad planete, te vršiti funkciju upravljanja nadzemnih sredstava Vazdušno-kosmičkih snaga, navodi se u kratkom saopštenju Ministarstva odbrane.

Ruski satelit (Foto: mil. ru)

Satelit je opremljen posebnom optičkom opremom za koju je vojska saopštila da će joj omogućiti pravljenje fotografija sa površine Zemlje, ali koji ima još neke funkcije koje nadopunjuju svrhu vojnog uređaja. Slično je bilo i lansiranje u junu 2017. godine, kada je ruska vojska saopštila da je na orbitu postavljena sonda za snimanje drugih objekata na orbiti.

Ruski satelit (Foto: mil. ru)

Nepoznata letelica obleće oko Bele kuće! Amerika podigla svoje lovce a osoblje je hitno evakuisano! Više o tome pročitajte OVDE!

Izvor: RT

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA