Najnovije

NEKO NAS VUČE ZA NOS: Nit' ostavka, nit' neopoziva - Zoran Babić i dalje v.d. direktora Koridora!

Zoran Babić je još v.d direktora preduzeća Koridori Srbija, iako je pre gotovo 300 dana saopštio da podnosi neopozivu ostavku na to mesto. Babić je rekao da se povlači nakon saobraćajne nesreće u kojoj je stradala Stanika Gligorijević, ali je nastavio da obavlja direktorski posao." U ovoj državi je sve privid. Neko nas vuče za nos", kaže glavni urednik nedeljnika NIN Milan Ćulibruk.

Zoran Babić (Foto: Jutjub)

Neopoziva ostavka u Srbiji ne mora da bude ni neopoziva, a ni ostavka, bar u slučaju Zorana Babića. Čoveka koji je iz moralnih razloga podneo ostavku u februaru, u ponedeljak 19. novembra kamera N1 snimila je kako uz predsednika Srbije prisustvuje potpisivanju ugovora o izgradnji auto-puta Ruma Šabac.

Osim toga, u Agenciji za privredne registre navodi se da je za Koridore Srbije i dalje ovlašćeno lice baš Zoran Babić.

"Jeste, Zoran Babić je još direktor i svima nam se smeje u lice", kaže urednik NIN-a Milan Ćulibrk.

Da podnosi nepozivu ostavku Zoran Babić je saopštio 01. februara, nakon saobraćajne nesreće na naplatnoj rampi Doljevac, u kojoj je stradala Stanika Gligorijević. Babić se nalazio u kolima koja su je usmrtila.

"Izgubljen je jedan ljudski život. Za mene, kao čoveka, sasvim dovoljno da više ne obavljam funkciju na kojoj sam zatečen u momentu teške nesreće. Iako sam bio samo saputnik, za mene kao čoveka, to je dovoljan razlog da više ne obavljam funkciju vršioca dužnosti direktora Koridora Srbije", saopštio je tada Babić.

I dok je javno govorio jedno, u praksi je radio drugo. Na svim dokumentima od februara do danas stoji Babićev potpis.

"Svi smo videli tekst ostavke koju je nadzorni odbor Koridora primio još 4. februara, da bi ostavka bila važeća treba da je usvoji Vlada Srbije, evo mi smo u NIN-u izbrojali 300 dana kako Vlada ne stiže da to konstatuje i aminuje", dodaje Ćulibrk.

Vlada nije stigla da konstatuje ostavku, ali ni da odgovori na pitanja N1 da li namerava da to uradi. Što se lidera SNS-a tiče, svih ovih meseci Babić jeste bio na meti kritika, ali uglavom zbog izbora destinacija za letovanje.

"Koliko puta sam ti rekao, Babiću, šta bre ideš ti u otmena letovašta na Hvaru, Brionima i tako dalje. Šta bre tamo radis čoveče.
Stigao si da odeš i u Grčku i u Petrovac i na Brione i u Minhen, a čekaj kako nisi mogao do Knjažveca", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ćulibrk podseća i da još nije obelodanjen ceo snimak nesreće, što ukazuje da su predsednikove kritike i navodno preuzimanje odgovornosti samo forma bez suštine.

"Ovo je samo privid. Mislim da nas neko vuče za nos, da nas pravi pravi magracima. Vi sada da pitate bilo kog građanina Srbije šta je Zoran Babić, on bi rekao bivši direktor Koridora. Ne ljudi, on je akutelelni, on potpisuje sve odluke nadležnih organa, verovatno ni plate ne mogu da se isplate bez njegovog potpisa. Tako da je to sve besmisleno", kaže Ćulibrk.

Ni u Koridorima niko nije bio spreman da odgovori na naša pitanja. Na funkciju v.d. direktora Koridora Babić je imenovan u maju 2017. godine. Izborom Babića za vršioca dužnosti Vlada je zaobišla Zakon o javnim preduzećima, koji predviđa da se direktori javnih preduzeća biraju na javnom konkursu.

Da li je statusno rešenje kosovskog pitanja na vidiku, mogu li Beograd i Priština do kompromisa, kakvi su odnosi Srbije sa zemljama u regionu, ali i o drugim aktuelnim dešavanjima u zemlji i regionu govorio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Pročitajte OVDE  sve detalje.

Izvor: N1

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA