Najnovije

ZASTRAŠUJUĆA MOĆ I PRECIZNOST: Ovo je bila osveta Rusije teroristima u Idlibu! (VIDEO)

Nakon nedavnog napada na rusku avio bazu Hmejmijm u sirijskoj pokrajini Latakija, vazduhoplovne snage Rusije su reagovale bombardovanjem šireg područja grada DŽisr Al-Šugura gde su bili koncentrisani teroristi.

Rusi bombarduju džihadiste (Foto: Jutjub)

Ni ovom prilikom teroristi nisu uspeli da pogode vazdušnu bazu i da probiju rusku i sirijsku protivvazdušnu odbranu, ali ruski je odgovor bio neminovan. Moskva se osvetila bacivši na njih bombe i krstareće projektile. Rusko ministarstvo odbrane još nije objavilo snimke pogođenih ciljeva, ali je 3. novembra na Jutjubu objavljen video kojeg je snimio neko iz šireg područja meta ruskih bombardera.

Neki mediji ističu da bi ovi napadi mogli biti znak moguće ofanzive sirijske vojske. Na ovaj zaključak ih navodi činjenica da je 31. oktobra predsednik Sirije, Bašar Al Asad, teroristima uputio ultimatum da napuste Idlib ili da se predaju.

Sirijski predsednik je u slučaju da teroristi ne odgovore pozitivno na ovaj ultimatum ostavio mogućnost pokretanja vojne kampanje za oslobađanje Idliba, poslednjeg „islamističkog rezervata“ u arapskoj zemlji.

Iako je poažnja svetske javnosti uperena na severoistok zemlje, gde su raspoređene sirijske i ruske snage, turska vojska i proturske islamističke milicije iz Sirijske nacionalne vojske, potom kurdske i arapske milicije iz SDF koalicije i na kraju američke trupe, Idlib je važan deo teritorije nad kojim Damask namerava da uspostavi puni nadzor.

Osim ovih utvrda terorista, ruske i sirijske vazduhoplovne snage su protekla dva dana bombardovale terorističke položaje na jugoistoku provincije Idlib u Al Musarifahu, Al DŽadanu i Tal Al Šeiku. Na samom jugu Idliba su ruske i sirijske vazdušne snage sprovele brojne udare na teroriste u području gradova Kafr Sejna, Kafr Nabl i Rakaya.

Gađani su i identifikovani ciljevi u ravnici Al Gab, dok se u nepristupačnim planinama zapadno od grada Kabanija vode svakodnevne borbe s ciljem slamanja otpora terorista i zauzimanja ovog strateški važnog grada iz kojeg se otvara put za napredovanje prema DŽisr Al Suguru, Arihi i Idlibu, glavnom gradu istoimene pokrajine.

Pogledajte OVDE  kako tenk SAA uništava džihadiste.

Izvor: logicno. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA