Najnovije

OBRADOVIĆ: Nemam veze sa mafijom i trgovinom drogom! Time se bave pojedinci iz vlasti i njihovi rođaci i kumovi!

Lider Pokreta Dveri Boško Obradović podneo je tužbu protiv Strukovnog udruženja policije dr Rudolf Arčibald Rajs zbog povrede ugleda i časti povodom tvrdnji da je kum uhapšenog trgovca drogom i poručio da je aktuelna vlast "izmišlja i laže" kako bi naudio svojim političkim protivnicima.

Boško Obradović (Foto: Jutjub)

"Nemam nikakvog kuma Tocila niti sam ikada čuo za Mladena Novakovića iz Mladenovca", izjavio je Boško Obradović i naglasio da je "vladajući režim u nokdaunu čim je spreman da ovako monstruozno izmišlja i laže kako bi naudio svojim političkim protivnicima koji otkrivaju kriminal i korupciju u vrhu vlasti", saopštio je Pokret Dveri.

Tužbu je protiv u Strukovnog udruženja policije dr Rudolf Arčibald Rajs iz Novog Sada zbog povrede ugleda i časti Boška Obradovića Prvom osnovnom sudu u Beogradu advokat Vladimir Todorić podneo je 11. decembra.

Povod tužbi je saopštenje tog udruženja pod naslovom "Za čije interese Boško Obradović satanizuje i blati policiju", u kome se, između ostalog, tvrdi kako postoje operativna saznanja da je nedavno uhapšeni trgovac drogom Mladen Novaković Tocilo iz Mladenovca kum Boška Obradovića i da je njegovo hapšenje sa 77 kilograma heroina razlog pojačane agresije Boška Obradovića u "napadima na policiju", navodi u saopštenju POkret Dveri.

U obrazloženju tužbe se ukazuje da je tvrdnja o navodnom kumstvu Boška Obradovića i narko-dilera Mladena Novakovića Tocila, "potpuna izmišljotina".

"Tužilac ne poznaje nikakvog Mladena Novakovića Tocila. Niti je čuo za nekoga pod tim imenom pre saopštenja tuženog", navedeno je u obrazloženju tužbe, uz ocenu da tuženo udruženje "jasno insinuira u svojoj izjavi da je tužilac deo mafije i da on pod plaštom političke borbe napada policiju da bi zaštitio svoje prijatelje i kumove narko-dilere".

"Ovo su ozbiljne i teške optužbe koje su povredile ugled i čast tužioca... Izjava tuženog je data u nameri stigmatizacije i kriminalizacije tužioca kao političkog rivala trenutne vlasti u Republici Srbiji", navedeno je u tužbi koju prenosi Pokret Dveri.

"Moji Obradovići iz sela Vranića kod Čačka već skoro 100 godina imaju samo jednu, istu kumovsku porodicu iz istog sela. Posebno nemam nikakve veze sa mafijom i trgovinom drogom. Upravo obrnuto, time se bave pojedinci iz vlasti i njihovi rođaci i kumovi", izjavio je Obradović povodom tužbe.

Po njegovoj oceni,"vladajući režim je očito u nokdaunu čim je spreman da ovako monstruozno izmišlja i laže kako bi naudio svojim političkim protivnicima koji otkrivaju kriminal i korupciju u vrhu vlasti".

On smatra da je to "dobra vest" i da će "svi koji lažu i kradu" morati da odgovaraju i da se "to vreme se ubrzano približava", navedeno je u saopštenju.

Pročitajte OVDE šta su stručnjaci rekli o aferi Jovanjica.

Izvor: Fonet

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA