Najnovije

DŽIHADISTI SE POKAJALI! NOĆNA VAZDUŠNA BITKA: Teroristi sručili dronove na sirijsku vojnu bazu, a onda ih je sačekao moćni PVO! (VIDEO)

Protivvazdušna odbrana Sirijske arapske armije (SAA) oborila je nekoliko bespilotnih letelica, čiji je cilj bio da unište vazdušnu bazu Hama u centralnom delu zemlje.

Sirijska PVO je odbila sve napade (Foto: Jutjub)

Kako prenose lokalni mediji, PVO SAA je presreo i oborio sve dronove, koji su bili naoružani eksplozivom. Ovaj eksploziv je trebalo da bude bačen na vazdušnu bazu Hama, kao i okolna civilna područja.

Opoziciji mediji su potvrdili da su džihadisti pokušali napad na vazdušnu bazu u centralnoj Siriji, ali su naveli da su sve bespilotne letelice uništene.

Jedan vojni izvor je da su napad dronovima organizovali pripadnici Hadžata Tahrira al-Šama, koji je blizak sa Al-Kaidom. Letelice su verovatno krenule iz nekog od terorističkih uporišta u Idlibu.

Ova teroristička grupa je odgovorna za niz napada bespilotnih letelica na pripadnike SAA.

U bazi Hama smešteni su avioni Sirijskih arapskih vazdušnih snaga (SuAAF). Prema poslednjim informacijama, nijedan dron nije stigao do baze tako da nema nikakve štete.

Pročitajte OVDE kako su pripadnici Islamske države granatirali američku vojnu bazu.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA