Најновије

ЏИХАДИСТИ СЕ ПОКАЈАЛИ! НОЋНА ВАЗДУШНА БИТКА: Терористи сручили дронове на сиријску војну базу, а онда их је сачекао моћни ПВО! (ВИДЕО)

Противваздушна одбрана Сиријске арапске армије (САА) оборила је неколико беспилотних летелица, чији је циљ био да униште ваздушну базу Хама у централном делу земље.

Сиријска ПВО је одбила све нападе (Фото: Јутјуб)

Како преносе локални медији, ПВО САА је пресрео и оборио све дронове, који су били наоружани експлозивом. Овај експлозив је требало да буде бачен на ваздушну базу Хама, као и околна цивилна подручја.

Опозицији медији су потврдили да су џихадисти покушали напад на ваздушну базу у централној Сирији, али су навели да су све беспилотне летелице уништене.

Један војни извор је да су напад дроновима организовали припадници Хаџата Тахрира ал-Шама, који је близак са Ал-Каидом. Летелице су вероватно кренуле из неког од терористичких упоришта у Идлибу.

Ова терористичка група је одговорна за низ напада беспилотних летелица на припаднике САА.

У бази Хама смештени су авиони Сиријских арапских ваздушних снага (СуААФ). Према последњим информацијама, ниједан дрон није стигао до базе тако да нема никакве штете.

Прочитајте ОВДЕ како су припадници Исламске државе гранатирали америчку војну базу.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА