Najnovije

DIKTATORU SE TRESE STOLICA: Milo diže helikopter na Srbe! Sve više vernika izlazi na ulice! (FOTO)

Deo specijalne jedinice MUP-a Crne Gore upućen je u Berane, s ciljem razbijanja eventualne blokade magistralnih putnih pravaca, koju su proteklih dana sprovodili vernici SPC gnevni zbog usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti koji je podigao tenzije u državi do tačke ključanja.

Milo Đukanović (Foto: Jutjub/Pixabay/Ppavda)

Srpska pravoslavna crkva i opozicioni lideri u Crnoj Gori pozivaju na mirne demonstracije ali se plaše ubačenih provokatora koji bi mogli da izazovu sukobe i iniciraju akciju policije.

Takođe, čelnici crnogorskog MUP-a planirali su da u ponedeljak uveče iznad Zete podignu helikopter sa termovizijskom kamerom, kako bi "locirali" pobunjene građane u slučaju okupljanja.

Građani Berana i danas se okupljaju da iskažu neslaganje sa otimanjem srpskih svetinja koje je najavio režim Mila Đukanovića.

U gradovima Crne Gore nastavljaju se protesti vernika Srpske pravoslavne crkve protiv namere režima Mila Đukanovića da država otima crkvenu imovinu i onemogući sveštenike Srpske pravoslavne crkve da slobodno i u miru vrše službu.

Danas se u Beranama okupio još veći broj građana nego juče, kako bi pružio otpor i poslao snažnu poruku da se neće pomiriti sa sramnim zakonom kojim se targetira srpski narod i njena Crkva u Crnoj Gori.

Ovo su sramne odredbe milogorskog zakona kojim se SPC oduzimaju svetinje u Crnoj Gori! Više o tome OVDE.

Izvor: Večernje Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA