Najnovije

PUTIN: NATO preti, sve su bliži granicama Rusije!

Zastareli blokovski stereotipi, koji su svojstveni NATO, ne mogu biti instrument ssaradnje u svetu koji se brzo menja – izjavio je Vladimir Putin na savetovanju posvećenom državnim porudžbinama u interesu ruske Ratne flote.

Putin (Foto: kremlin.ru)

„Ti stereotipi – nastavio je predsednik RF – naprosto ne mogu biti dobar instrument za nalaženje potrebnih rešenja u svetu u kojem se uslovi sve brže menjaju. Uprkos tome, ne jednom smo pokazivali spremnost da sarađujemo sa NATO i da zajedno pariramo realnim pretnjama“.

Dodao je da je Rusija više puta pravila korake ususret Alijansi, ali da je saradnja sa tim vojnim savezom faktički bila prekinuta od 2008-me.

Putin je podsetio učesnike savetovanja da je NATO stvoren 4. aprila 1949-te kao bitan segment hladnog rata koji je počinjao i poluga suprotstavljanja SSSR.

Sada nema ni Sovjetskog saveza ni Varšavskog pakta, a NATO ne samo da i dalje postoji nego se i razvija. U moment nastanka, u NATO  je bilo 12 zemalja, a danas ih je već 29. Vojni rashodi zemalja članica NATO danas čine 70 odsto svih vojnih rashoda u svetu“.

Posebno je naglasio: „Mi danas moramo polaziti od toga da su širenje NATO i njegove vojne infrastrukture u blizini naših granica – jedna od potencijalnih pretnji bezbednosti naše zemlje“.

Neidentifikovana bespilotna letelica sejala strah po Siriji! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA