Najnovije

ZAHAROVA: Zelenski koristi američki novac kako bi dokrajčio i poslednje Ukrajince

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova prokomentarisala je odluku ukrajinskog MSP-a da obustavi sve konzularne radnje za vojno sposobne Ukrajince, starosti između 18 i 60 godina.

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski koristi američki novac da namami poslednje Ukrajince kako bi i njih dokrajčio, navela je zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, komentarišući odluku ukrajinskog MSP-a da obustavi sve konzularne radnje za vojno sposobne Ukrajince, između 18 i 60 godina, sa izuzetkom izdavanja dokumenta za povratak u Ukrajinu.

"Krajem prve četvrtine 21. veka, svet je bio svedok eliminacije Ukrajinaca od strane zapadnih elita i egzekutora koje su postavili u Ukrajinu, kao i od Zelenskog i cele te pseudoukrajinske bande. U vladi i vladajućim krugovima Ukrajine svih ovih godina nije bilo Ukrajinaca. Zemljom su vladali oni koji istorijski nikada nisu imali ništa s tim", napisala je Zaharova na Telegramu.

Dodaje da kada je veći deo Ukrajine opljačkan i pokraden, plen odnesen, istorija ponovo ispisana i spomenici uništeni, onda se prešlo na fizičko uništavanje autohtonog stanovništva.

"Sve je kao sa Indijancima u Severnoj Americi, kada su ih 'civilizovani' pobili na desetine hiljada. Ostrvo Menhetn je kupljeno od Indijanaca za perle, ali Ukrajinci nisu dobili ni perle – samo američku omču oko vrata. Sada Zelenski, koristeći novac Vašingtona, mami poslednje Ukrajince kako bi i njih dokrajčio", zaključila je ruska zvaničnica.

Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine uputilo je svojim konzulatima u inostranstvu pismo sa instrukcijama u kome zahteva obustavu svih konzularnih radnji za vojno sposobne Ukrajince između 18 i 60 godina, sa izuzetkom izdavanja dokumenta za povratak u Ukrajinu, piše ukrajinsko izdanje "Zerkalo nedeli".

Kako se navodi u pismu, koje je potpisao zamenik šefa ukrajinskog ministarstva Andrej Sibiga, takva mera će se primenjivati od 23. aprila i biće na snazi do donošenja odredbi spornog zakona koji pooštrava vojni poziv u Ukrajini.

ESTONIJA ĆE DOBITI PO NOSU! Spremaju veliki udarac Rusku Federaciju

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA