Najnovije

LEPA VEST ZA SVE LJUBITELJE SPORTA: Ova 4 sporta su novina na budućim Olimpijskim igrama u Parizu i Tokiju

Pored brejkdensa, u olimpijske sportove bi mogli da budu uključeni i surfovanje, sportsko penjanje i vožnja skejtborda. Brejkdens bi mogao da postane olimpijski sport, pošto su ga organizatori Olimpijskih igara koje će 2024. godine biti održane u Parizu, uvrstili na spisak kandidata za to takmičenje. 

Plesači brejkdensa (Foto: Jutjub)

Pored brejkdensa, na spisku koji će biti poslat Međunarodnom olimpijskom komitetu (MOK), nalaze se i surfovanje, vožnja skejtborda i sportsko penjanje. Pomenuta tri sporta "debitovaće" na Olimpijskim igrama sledeće godine u Tokiju. Brejkdens je bio uvršten u takmičenja na Olimpijskim igrama mladih u Buenos Ajresu prošle godine. Konačnu odluku o novim sportovima za igre 2024. čelnici MOK-a doneće do početka decembra sledeće godine. 

Toni Estanže, predsednik organizacionog komiteta OI u Parizu i trostruki olimpijski šampion u vožnji kanua, rekao je da će uključivanje novih sportova doprineti da Igre budu urbanije i poprime i umetnički karakter. Zlatnu medalju u brejkdensu na OI mladih prošle godine osvojio je Rus Sergej Černišev koji se takmičio pod imenom Bumbar, dok je u ženskoj konkurenciji trijumfovala Japanka Ramu Kavai. U prethodnom periodu i skvoš je slovio za potencijalnog kandidata za Igre u Parizu, ali od toga nije bilo ništa, a ostaje i pitanje kako će u tom procesu da prođu bilijar i šah.

Novak Đoković je četvrti put najbolji sportista na planeti. Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: BBC, B92

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Top 10 najboljih izvođenja brejkdensa

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA