Najnovije

ODMAZDA IZRAELA: Pogođeno stotinu ciljeva Hamasa kao odgovor na raketne napade (VIDEO)

Izraelski avioni i helikopteri pogodili su tokom noći oko 100 ciljeva povezanih sa Hamasom u Gazi, saopštila je izraelska vojska. Vazdušni napadi izvršeni su kao odgovor na rakete koje su lansirane iz Gaze prema Tel Avivu.

Napad u Izraelu (Foto: Jutjub)

Hamasov štab u delu Gaze - Rima, fabrika za proizvodnju raketa i teren za obuku militantnih vojnika, bili su među pogođenim metama, navodi se u saopštenju izraelske vojske.

Vazdušni napadi izvršeni su kao odmazda na napad raketama koje su ispaljene iz Gaze na izraelsku teritoriju, prema Tel Avivu. Dve rakete su presretnute i uništiene od strane izraelskog PRO sistema "Gvozdena kupola".

"Teroristička grupa Hamas snosi odgovornost za sve što se dešava u Gazi i izvan nje", navodi se u saopštenju Izraelskih odbrambenih snaga.

Nakon što je izraelska vojska upala u Gazu, Hamas je u petak ispalio još dve rakete na Izrael, od kojih su obe uništene u vazduhu, saopštila je vojska. Sirene upozorenja za vazdušni napad čule su se u gradu Sderotu i opštini Šar Hanegev u blizini granice sa Gazom.

Kapitalizam definitivno umire! Da li će početi svetski rat i kakvo će društvo doneti pročitajte OVDE.

Izvor: vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA