Najnovije

SPREMA SE HAOS U SIRIJI! Militanti dobili zeleno svetlo od Amerikanaca! Rusi u pripravnosti! (VIDEO)

Idlib je jedna od poslednjih sirijskih oblasti u kojoj su militanti, uključujući teroriste DŽabhat Nusre, još uvek aktivni. Štaviše, mnogo militanata je dovedeno tamo iz drugih regiona u dogovoru sa vlastima.

Rat u Siriji (Foto: Jutjub)

Stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzija izjavio je u sredu da militanti i beli šlemovi spremaju nove organizovane hemijske napade u sirijskom Idlibu. Ranije ove godine, rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da su Beli šlemovi rasporedili opremu u nekoliko bolnica u sirijskoj provinciji Idlib kako bi snimili lažne inscenirane hemijske napade i za to optužili Damask.

Moskva i Damask su u brojnim prilikama istakli da su Beli šlemovi organizovali niz provokacija u Siriji, uključujući upotrebu hemijskog oružja kako bi okrivili sirijsku vladu i pružili zapadnim zemljama opravdanje za intervenciju u Siriji. Zloglasna nevladina organizacija je u više navrata bila razbijena i snimala lažne napade: u aprilu prošle godine grupa je objavila snimke u kojima su doktori u bolnicama u Dumi lečili pacijente koji su bili navodne žrtve navodnog hemijskog napada od strane sirijske vojske. 

Video iznad: Hemijski napad na nedužne sirijske civile od strane džihadista i terorista iz pravca Idliba – to je prava istina o upotrebi hemijskog oružja.

Izveštaji o navodnoj upotrebi hemijskih agenasa u istočnoj Guti pojavili su se 7. aprila 2018. u nekim medijima, navodeći militante na terenu. Brojne zapadne zemlje, uključujući Francusku, SAD i Veliku Britaniju, brzo su iskoristile te tvrdnje i odmah optužile sirijskog predsednika Bašara al-Asada da je bacio bombe sa hlorom na civile. Damask je žestoko demantovao te navode, osuđujući napad kao insceniranu provokaciju kako bi se opravdala potencijalna strana intervencija.

Ruske službe nikad ne spavaju. Pogledajte OVDE šta su agenti FSB-a uradili.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ruski helikopteri tuku teroriste u severnoj Hami i Idlibu

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA