Najnovije

ŠEŠELJ POSLE 20 GODINA OTKRIVA: Hteli smo Olbrajtovoj da kupimo ogrlicu od 1.000.000 dolara! A onda su nam javili...

Neko je u tadašnjoj Saveznoj vladi krajem 1998. i početkom 1999. predložio da se Madlen Olbrajt odobrovolji skupim poklonom, ali od DB-a smo dobili informaciju da je Hašim Tači njen žigolo.

Vojislav Šešelj (Foto: Jutjub)

Lider SRS Vojislav Šešelj, 20 godina posle NATO agresije, otkriva da su u tadašnjoj Saveznoj vladi planirali da državnu sekretarku SAD Madlen Olbrajt potkupe skupocenom ogrlicom kako bi je odobrovoljili i odgovorili od napada na Srbiju!

Šešelj, koji je u vreme agresije bio potpredsednik Vlade, tvrdi da je neko u rukovodstvu krajem 1998. i početkom 1999. godine ozbiljno predložio da se Olbrajtovoj kupi ogrlica vredna milion dolara. Međutim, kako kaže, Služba državne bezbednosti došla je do informacija da je Madlen Olbrajt u ljubavnoj vezi sa šefom OVK Hašimom Tačijem, pa se od svega odustalo.

Veza iz koristi

Prema Šešeljevim rečima, u vrhu države svi su se plašili bombardovanja i predlagali su razne ideje kako da se to spreči.

- Sećam se slučaja kad se neko u Vladi dosetio da se kupi skupocena ogrlica Olbrajtovoj, vredna milion dolara, ne bi li se ona tako umilostivila. Međutim, onda smo dobili informaciju od naših službi bezbednosti da je ona u ljubavnoj vezi sa Tačijem i da je naša ideja besmislena. Ništa ne bi moglo da se postigne luksuznim poklonom... - kaže Šešelj. On je rekao da je Tači bio lični žigolo Madlen Olbrajt!

- Nije to između njih bila ljubav. Tači se tu ubacio kao žigolo. Pa sto godina je mlađi od Olbrajtove, a ona ružna kao lopov! On je samo hteo da izvuče neke političke privilegije i u tome je kao što vidimo i uspeo. U to vreme Albanci su davali ogromne pare Amerikancima, bila je podmićena kompletna Klintonova administracija. Pa čak i pre tri godine su Albanci bili glavni finansijeri Hilari Klinton na izborima - podvlači Šešelj.

Komentarišući navode šefa SRS, bivši ministar spoljnih poslova Vladislav Jovanović kaže da Olbrajtova nije mogla da se potkupi poklonom iz Beograda.

- Skupocena ogrlica tu ništa ne bi pomogla. Olbrajtova nikad nije oskudevala u parama i bila je dobro situirana. Ona ima neku vrstu istorijske misije da nam naškodi i ništa je 1999. nije moglo u tome zaustaviti. Htela je da nam dođe glave. Ona je u Rambujeu izjavila da lestvica treba da se podigne toliko visoko da Milošević ne može da je preskoči. U prevodu, pregovori su farsa, odluka o bombardovanju je već bila doneta... Na drugoj strani, tačno je da je ona za Tačija izjavila da bi mogao biti glumac u svakom holivudskom filmu i da se divila njegovoj fizičkoj pojavi - naglašava Jovanović.

Zacrtano bombardovanje

General u penziji Božidar Delić kaže da je bombardovanje Srbije bilo unapred isplanirano i da agresiju ništa nije moglo da zaustavi.

- Skupocena ogrlica, pa bila ona vredna i milion dolara, nije mogla da spreči bombardovanje naše države. Agresija zapadne vojne alijanse bila je odavno zacrtana. Tražio se samo model i konkretan povod kako da krenu na nas i aktiviraju vojnu intervenciju - zaključuje Delić.

Sin Slobodana Miloševića se zamonašio?! Pročitajte OVDE.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Šešelj spaljuje zastave NATO-a i EU

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA