Najnovije

TO JE BOGOHULJENJE I IŽIVLJAVANJE! Moskva pozvala vlast u Crnoj Gori da spreči rušenje krstionice kod Tivta

Član Odbora za međunarodne poslove Državne dume Sergej Železnjak pozvao je crnogorske vlasti da ne dozvole rušenje krstionice na Prevlaci Svetog Arhangela Mihajla kod Tivta.

Duma (Foto: Ria)

"Rušenje hramova se uvek doživljavalo bogohuljenjem i iživljavanjem nad duhovnom tradicijom i istorijskim sećanjem naroda. Pozivamo crnogorske vlasti da spreče antihrišćanski čin vandalizma kojim se vređaju osećaji vernika u Crnoj Gori, Rusiji i mnogim drugim zemljama", saopštio je za RIA Novosti Sergej Železnjak.

On je podsetio da je dinastija Petrović, koja je vladala Crnom Gorom više od dva veka, povezana sa uspostavljanjem prijateljstva sa Rusijom i mnogim svetlim stranicama bratskih odnosa između dve zemlje.

"Prethodnika Petra II Petrovića, svetitelja Petra Cetinjskog, kanonizovala je Ruska pravoslavna crkva i vernici ga poštuju u Rusiji. Vladika Vasilije Petrović Negoš je sahranjen u manastiru Aleksandra Nevskog u Sankt Peterburgu. Vređanje sećanja na poštovanog Petra II NJegoša je ujedno narugivanje našim zajedničkim vrednostima. Nadamo se da će crnogorske vlasti pokazati razboritost i zaustaviti akcije kojima se skrnavi duhovno i istorijsko nasleđe naših bratskih zemalja i naroda“, naglasio je Železnjak.

Lokalni crnogorski mediji su ranije izvestili o nameri vernika Srpske pravoslavne crkve da se okupe kod krstionice i spreče njeno rušenje.

Pročitajte OVDE sve detalje o ovom slučaju.

Izvor: vostok. rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Sukob SPC-a i vlasti Crne Gore zbog zakona o imovini.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA