Najnovije

OBELODANJEN TAJNI RAZGOVOR SA KOMANDANTIMA! Ovog leta izbija novi rat! Bliski istok daviće se u krvi! (VIDEO)

Lider Hezbolaha Sajed Hasan Nasralah rekao je svojim vrhovnim komandantima na sastanku sinoć da je rat s Izraelom veoma blizu. Ovaj sastanak je otkrio novinar veteran Elija Magnijer; on objavljuje detalje u vezi ovog razgovora.

Pristalice libanskog šiitskog pokreta Hezbolah tokom proslave Ašure u Bejrutu (Foto: Jutjub)

- Sinoć, tokom privatnog sastanka sa vrhovnim komandantima, lider Hezbolaha Sajed Hasan Nasralah veruje da je mogućnost rata sa Izraelom veoma visoka ovog leta - objavio je Magnijer.

Komandant severne komande Izraelskih snaga odbrane (IDF), general Joel Strik, izjavio je u četvrtak za “Inet njuz” da će njegove trupe uništiti Hezbolah ako pokušaju da se infiltriraju u Izrael.

- Ne. Hezbolah i dalje ima te planove. Mi, naravno, to nećemo dopustiti. Mi ćemo odbaciti te planove. Ovo nije samo pretnja za nas, već i prilika, jer su oni preusmerili svoje najbolje borce na jug. Suočićemo se sa njima i ne sumnjam u ishod - rekao je on.

Strik je dodao da će, ako Hezbolah napadne Izrael, to uvući ceo Liban u rat kao kaznu za skrivanje ove grupe u zemlji. Poslednji put kada su Izrael i Hezbolah ratovali bilo je u leto 2006. godine; od tada su izbegavali sukobe.

Francuska vojska i Legija stranaca na granici sa Rusijom. Pogledajte OVDE šta traže tamo.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Himna Hezbolaha

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA