Najnovije

SPREMAJU NAPAD IZ SVEMIRA! Ruski generalštab digao uzbunu, rakete sa neba usmerene ka Moskvi!

Moguće je da Sjedinjene Američke Države planiraju preventivni udar na nuklearne arsenale Rusije i Kine, saopštila je ruska vojska, navodeći kao dokaz oživljavanje programa "Ratovi zvezda" iz 1980-ih i stalno rastuću američku "raketnu odbranu" u Evropi.

Ilustracija (Foto: missile defence agency)

Analiza "verovatnih akcija" Vašingtona pokazuje da Amerikanci nastoje da postignu stratešku nadmoć kroz takozvanu doktrinu "početnog presretanja", rekao je u zamenik načelnika Generalštaba ruske vojske general-pukovnik Viktor Poznihir. Prema tom planu, SAD će nastojati da unište "ogromnu većinu" raketa njihovih protivnika, dok arsenali još uvek budu ležali u svojim silosima.

“Posebno je zabrinjavajuća namera Vašingtona da stvori kosmički protivraketni sistem koji bi gađao balističke rakete u ranim fazama leta. U osnovi, to je oživljavanje koncepta `Ratova zvezda` iz 1980-ih", izjavio je Poznihir.

Militarizacija kosmosa izaziva strahove da bi Vašington mogao da pokuša i preventivni udar na svoje protivnike - poput Rusije i Kine, rekao je Poznihir. U osnovi, to izaziva zabrinutost kao što je američka “raketna odbrana” u Evropi. Moskva odavno sumnja da se PRO u Evropi lako može podesiti da se lansira ofanzivno oružje umesto raketa-presretača.

„Kao i u slučaju s uređajima Mk-41 (američki protivraketni sistemi u Evropi koji mogu da ispaljuju krstareće rakete tipa ’tomahavk‘), nije isključena mogućnost korišćenja kosmičkih sredstava za izvođenje preventivnog napada na objekte Rusije i Kine. Ako imamo u vidu globalno funkcionisanje kosmičkih sredstava, takav napad može da se izvede na bilo koji objekat bilo koje države“, rekao je Poznihir.

Program „Ratovi zvezda“, zvanično poznat kao Strateška odbrambena inicijativa, osmišljen je za vreme predsednika Ronalda Regana. Program je imao za cilj stvaranje orbitalnog oružja, koje bi uništilo sve dolazne sovjetske rakete tokom leta u kosmosu. Raspadom Sovjetskog Saveza i završetkom Hladnog rata, program je izgubio na značaju.

Ideju da se naoružava kosmos podstakao je američki predsednik Donald Tramp, koji je u junu naredio formiranje Kosmičkih snaga SAD. Izgleda da su planovi ozbiljni, jer je nedavni Pregled protivraketne odbrane SAD već predstavio koncept kosmičkog presretača sposobnog da uništi rakete u fazi poletanja, te planove za postavljanje dodatnih zemaljskih presretača raketa na Aljasci. Sam Tramp je prilično pompezno najavio objavljivanje Pregleda protivraketne odbrane SAD-a, navodeći da je "kosmos novi ratni domen u kojem kosmičke snage predvode put."

Liberalizam i globalizam su znaci da se Antihrist i poslednja vremena približavaju. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA