Najnovije

AMERI OVO NISU OČEKIVALI: Ruski Cirkon mnogo brži nego što se mislilo! Za 5 minuta stiže do Pentagona i ništa ne može da je zaustavi! (VIDEO)

Supersonična raketa „Cirkon“ pokazala se kao znatno brža nego što su pretpostavljali zapadni eksperti.

Cirkon (Foto: RIA)

"Pošto je brzina rakete 11.000 kilometara na sat, pet minuta bi bilo dovoljno da ona stigne do Pentagona i da ga uništi",  naveo je nemački časopis Štern.

Prema navodima lista, zapadni eksperti su pretpostavljali da brzina „Cirkona“ neće prelaziti 6.000 kilometara na sat. Raketa je, međutim, nadmašila ta očekivanja. Zbog njene brzine i prečnika dejstva od hiljadu kilometara, gotovo je nemoguće je presresti i uništiti pre nego što stigne do mete.

"Takvim raketama efikasno mogu da se suprotstave samo elektronski sistemi protivvazdušne odbrane i lasersko oružje",- zaključio je Štern.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je tokom obraćanja Federalnoj skupštini Rusije 20. februara saopštio da će nova supersonična raketa „Cirkon“ imati brzinu devet maha i domet veći od 1.000 kilometara.

Inače zgrada američkog Pentagona se nalazi na vrhu spiska mogućih ciljeva u Americi koji je predstavila državna televizija Rusija 1. U slučaju da američke rakete zaprete Rusiji, pored Pentagona u Vašingtonu, u kojem se nalaze visoki organi upravljanja Oružanih snaga i Komitet načelnika štabova, tu su još i vladin kontrolni centar Kemp Dejvid, kontrolni centar predsednika SAD i komandni centar Komiteta načelnika štabova Fort Riči, u državi Merilend.

Objavljen snimak bombardovanja aerodroma u Tripoliju i njega možete pogledati OVDE.

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA