Najnovije

HRVATSKA AKCIJA "BLJESAK" - Zločin nad Srbima o kome se ćuti i lako prelazi

"Raspad bivše Jugoslavije 1991. godine prouzrokovan je nizom bespravnih i međunarodno neutemeljenih odluka velikih zapadnih sila. Danas se sećamo tragičnih događaja u zapadnoj Slavoniji kada je 1. i 2. maja 1995. godine hrvatska paravojska izvršila zločin etničkog čišćenja nad većinskim Srbima ovih oblasti. Snage UN koje su bile zadužene za bezbednost autonomnih srpskih teritorija bile su nemoćne da se odupru vešto pripremljenoj hrvatskoj akciji „Bljesak“. Konstitutivna srpska nacija u bivšoj Hrvatskoj izbrisana je sa lica zemlje u zapadnoj Slavoniji za dva dana pred kamerama vodećih svetskih medijskih agencija ali o pravu srpskog naroda na postojanje niko nije imao obzira", ističe Miša Vacić, predsednik Srpske desnice.

Operacija "Bljesak" (Foto: Jutjub)

Piše: Miša Vacić

Sa prostora zapadne Slavonije proterano je oko 20.000 Srba, ubijeno je oko 300 ljudi, načinjena je ogromna materijalna šteta sistematskim spaljivanjem njihove imovine, a 1.800 osoba se vodi kao nestalo. Hrvatska i danas odbija da ekshumira poznate masovne grobnice Srba kako bi se posmrtni ostaci ubijenih nevinih žrtava na dostojanstven način sahranili i predali njihovim obespravljenim porodicama. Mogu da primetim da se o svakom pojedinačnom i planski izvedenom masovnom zločinu prema srpskom narodu na teritoriji bivše Jugoslavije ćuti i lako prelazi. Operacije zlikovačkog karaktera u bivšoj Hrvatskoj („Bljesak“ i „Oluja“), u BiH (proterivanje sarajevskih Srba, pokolji u Podrinju i etničko čišćenje Bosanske krajine) i na Kosmetu (potpuni progon srpskog stanovništva, pogromi i uništavanje lične i kulturno-istorijske imovine)  dovele su do masovnih egzodusa stotina hiljada srpskih civila u centralnu Srbiju koja je spinovanjem medijskih eksperata sa Zapada predstavljena i sankcionisana upravo kao najveći krivac za sve balkanske nevolje. Zločini sa elementima genocida nad srpskim narodom tokom ratnih dešavanja na eks-jugoslovenskim prostorima nastavljaju se sofisticiranijim metodama. Najnoviji pritisci koje trpi naša država najočitiji su na primeru pregovora Beograda i privremenih kosovskih institucija povodom rešavanja kosmetskog pitanja.

Delegacija Srbije koju je predvodio predsednik Aleksandar Vučić nedavno u Berlinu bila je pred konstantnim ucenjivačkim stavom samozvane kosovske delegacije na čelu sa Ramušem Haradinajem i Hašimom Tačijem. Organizatori Berlinskog samita, lideri Nemačke i Francuske imali su na licu mesta priliku da se uvere u principijelnu politiku Srbije koja želi pregovorima i kompromisom da dođe do najoptimalnijeg rešenja za sve zainteresovane strane. Iako je Srbija tokom razgovora u Berlinu bila okružena državama koje su priznale nezavisnost lažne države Kosovo, uspela je da svojim čvrstim i doslednim stavom odbrani svoju državotvornost, integritet i ugled u međunarodnim krugovima. Smatram da trenutna pozicija naše zemlje ima više izgleda u budućnosti da na osnovu argumenata i strateških savezništava stvori dobru osnovu za dalju političku borbu i očuvanje sopstvenih nacionalnih interesa. Međusobna zavađenost prištinske nelegalne delegacije bila je uočljiva svima na samitu u Nemačkoj a njihovi nerazumni i neosnovani zahtevi da ucenama, taksama i pretnjama primoraju Srbiju na jednostrano priznanje tzv.Kosova ostali su bez uspeha.

Kao lider Srpske desnice pozdravljam neodstupnu poziciju srpske delegacije koja je našu državu prikazala kao suverenu zemlju koja neće dozvoliti da mahinacije albanskih privremenih struktura unesu pometnju u rad srpske diplomatske ofanzive ili obezvrede trud velikih svetskih država kojima je dosta bezakonja i nestabilnosti u našem regionu. Posebno mi je drago političko približavanje Srbije i Rusije koja u savremenim svetskim okvirima igra sve značajniju ulogu. Principijelni stavovi Rusije i Kine u UN povodom kosmetskog pitanja, kao i mnogih svetskih sila koje sve više uviđaju balkansku realnost treba da budu pokretačka snaga za sve unutrašnje političke snage u Srbiji.

Ubeđen sam da jedinstveni nastup svih rodoljubivih snaga daje značajan oslonac politici odbrane naših nacionalnih interesa a neprijateljima stavlja do znanja da smo nepokolebivi u odbrani svoje države. Novi evropski samit o KiM zakazan je za dva meseca u Parizu jer sam uveren da je bitka u Berlinu već dobijena. Tema srpskog Kosmeta biće još dugo na pregovaračkim stolovima svetskih prestonica ali kao što je i sam predsednik Republike izjavio rešenje Kosmeta biće doneseno u Beogradu jer nama albanska delegacija ne treba ništa a mi njima trebamo za sve.

Srbija je uvažena i priznata država u međunarodnim okvirima i ne mora da se brine o svom statusu i ugledu poput dojučerašnjih albanskih  terorista. Smatram pozitivnim ishod Berlinskog samita jer je rukovodstvo Srbije dalo do znanja svim tamošnjim učesnicima da smo demokratska i stabilna zemlja koju ne mogu uzdrmati diktati samoproglašene prištinske države. Čvrstina nastupa srpske delegacije daje mi i veru u nemogućnost sličnih tragičnih događaja za Srbe na KiM kao nekada u zapadnoj Slavoniji i šire.

Nakon uvažavanja srpskih interesa u najmoćnijij evropskoj državi još više sam siguran da uz srpski narod na KiM svojim punim kapacitetom stoji i država i većina rodoljubivog stanovništva Srbije.

U Jasenovcu obeležen Dan sećanja na žrtve Holokausta. Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: nacionalist. rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA