Najnovije

SEVALE VARNICE NA SAMITU U OSAKI, PUTIN GRMEO PRED MEDIJIMA I UPOZORIO: Rusija nije agresivna ni prema kome ali će odgovoriti istom merom!

Moskva nema agresivnih namera protiv bilo koje zemlje, ali politike drugih zemalja će se uvek susresti sa simetričnim odgovorom, rekao je Vladimir Putin na završnoj konferenciji za novinare na samitu G20 u Osaki u Japanu.

Vladimir Putin (Foto: Jutjub)

"Druge ćemo tretirati na isti način, onako kako nas tretiraju. Želim da svi to zapamtite."

"Želim da vam kažem dobre vesti - nemamo nikakve namere da sprovodimo agresivne akcije protiv bilo koga", rekao je Putin na pitanje da li je Rusija spremna da "izabere drugačiji put" kako bi poboljšala odnose sa Velikom Britanijom i Zapadom.

Izuzetno napeti sastanak Putina i Terezije Maj bio je glavna vest u petak, kao i ledeno rukovanje i upozorenje da neće biti poboljšanja bilateralnih veza dok Moskva ne zaustavi "neodgovornu i destabiliziraujuću aktivnost" protiv Velike Britanije.

Dok Moskva ne planira nikoga da zastraši, njene akcije "uvek će biti recipročne akcijama naših partnera", tvrdi ruski predsednik.

S druge strane, Rusija je više nego zainteresovana za “poboljšanje” veza sa Londonom i drugim zapadnim zemljama. "Zdrav razum" bi trebao, i nadamo se da će preovladati, dodao je predsednik.

Putin i Mejova proveli su više od sat vremena u razgovoru o napetim odnosima između Velike Britanije i Rusije tokom samita G20. Sastanak iza zatvorenih vrata bio je daleko od prijateljskog, jer je Mejova potencirala incident u Salisberiju, te naglasila da ne može biti "uobičajenog posla" nakon što su bivši špijun Sergej Skripalj i njegova kćerka otrovani onim što London tvrdi da je ruski nervni gas. Moskva poriče te navode, ukazujući na nedosljednosti i optužujući London da pokušava da zaturi delove istrage.

Putin je ranije komentarisao slučaj Skripalj, saopštivši da nema dokaza o ruskoj krivici. On je takođe rekao da je "špijunski skandal" doveo do zastoja u odnosima, koji šteti i poslovnim subjektima i javnosti.

Više o tome OVDE.

Izvor: vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA