Najnovije

RAFA VLADAR PARIZA: Nadal 12. put osvojio Rolan Garos

Padom na leđa na omiljenoj podlozi i zatim visoko uzdignutim rukama, kralj pariske šljake Rafael Nadal (2) proslavio je danas, posle tačno tri sata igre protiv Austrijanca Dominika Tima (4), svoju neverovatnu dvanaestu titulu na Rolan Garosu – 6:3, 5:7, 6:1, 6:1. Rafa je ovde slavio 2005, 2006, 2007, 2008, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2017, 2018 i 2019. godine!

Rafael Nadal (Foto: Jutjub)

- Zaista je fantastično. Ne umem da objasnim osećanja koja me obuzimaju. Ovo je san. Kada sam 2005. godine igrao nisam mogao ni da pomislim da ću 2019. i dalje biti ovde. Ovo su posebni trenuci – poručio je Rafa posle meča, a kasnije, uzimajući Kup musketara iz ruku Roda Lejvera, obećao publici, koja ga je pozdravila ovacijama, da će doći i sledeće godine. 

Odao je Nadal počast i svom protivniku, s kojim je megdan delio i u prošlogodišnjem finalu.

- Sve čestitke Dominiku. Želim mu da u budućnosti osvaja pehare ovde. Neverovatan je – rekao je Rafa za Tima koga je publika na "Šatrijeu" takođe pozdravila dugim aplauzom.

Vodio se danas u početku ujedinačen meč s dugim poenima i razmenom brejkova. Prvi set je pripao Nadalu, drugi Timu, ali je to bilo sve kada se radilo o rezultatskim uzbuđenjima. I dalje se igrao sjajan tenis u kome su viđeni fantastični potezi, ali je Nadal svome protivniku u dva preostala seta ipak prepustio samo dva gema. Dominacija kralja šljake se nastavlja.

Šta je Mladen Krstajić izjavio u vezi eventualnog odlaska sa mesta selektora? Saznajte OVDE

Izvor: Večernje Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA