Najnovije

SVET SE DIVI PILOTU HEROJU: Eksplodirao mu točak, ali je uspeo da spusti avion i spasi živote 152 putnika! (VIDEO)

Avion bugarske kompanije "Elektra er" Boing 737 sa 152 putnika i članova posade uspešno je sleteo na aerodrom Ben Gurion u Tel Avivu, pošto mu je tokom poletanja u Nemačkoj eksplodirao točak.

Pilot je uspešno spustio avion (Foto: Jutjub)

Na izraelskom aerodromu Ben Gurion bilo je proglašeno jstanje najviše pripravnosti dok se čekalo sletanje aviona sa teško oštećenim trupom.

Avion je uspeo jda sleti na aerodrom na kome se nalazilo preko stotinu kola Hitne pomoći, vatrogasci, policija i sve ostale službe. Svi su bili u stanju pripravnosti, a u toku je iskrcavanje putnika.
Oštećeni avion kružio je po izraelskom vazdušnom prostoru kako bi izgubio što više goriva i bio lakši prilikom sletanja. Pilot je uspeo da smanji pritisak na točkove tako što je kočio motorom prilikom prinudnog sletanja. 

Prema avionu su krenuli izraelski borbeni avioni. Došli su do njega te su javili kako je na avionu oštećen zadnji levi točak. Ovaj model Boegina, 737-400 ima po dve gume sa svake strane te još dve ispod nosa.

Avion je poleteo iz Kelna, a tom prilikom mu je eskplodirala jedna guma. Piloti su odlučili da nastave let, a uspeli su bez problema da prizemlje avion.

Kako prenose lokalni mediji, niko nije povređen prilikom sletanja.

Pročitajte OVDE šta je poručio novi ambasador Rusije u Srbiji.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA