Najnovije

SITUACIJA SVE OZBILJNIJA! SPREMA SE KRVAV OBRAČUN: Turska poslala masivan konvoj pojačanja militantima! (VIDEO)

Nacionalnooslobodilački front (NLF) koji podržava Turska poslao je veliki broj pojačanja na frontove Hama i Idlib kako bi pomogli njihovim savezničkim snagama da povrate teritorije koje su izgubili od Sirijske arapske vojske (SAA).

Turska vojska u Siriji (Foto: Jutjub)

Prema zvaničnom medijskom krilu NLF-a, ove sedmice su prebacili trupe iz oblasti Afrin u Alepu na linije fronta Idlib i Hama.

Ova pojačanja trebala bi pružiti preko potrebno pojačanje militantima koji se bore za zadržavanje svog položaja oko strateškog grada Kan Šejkuna u južnom delu pokrajine Idlib.

Nacionalnooslobodilački front, koji je u prvom redu potpomognut od strane turskih oružanih snaga, u prošlosti je više puta vodio borbu protiv Sirijske arapske vojske, uključujući prethodnu bitku kod Kafr Nabudeha na severozapadu Hame.

Dok pojačanja NLF-a i dalje pristižu, Sirijska arapska vojska tek treba da odustane od napada na militante u južnom Idlibu i severnoj Hami, pošto su njihove trupe zauzele grad Madaja nakon žestoke bitke u četvrtak.

Pored svojih prizemnih snaga, sirijska vojska snažno udara i militantnu odbranu oko autoputa Idlib-Hama, jer nastoji da spreči pojačanja da dođu do linija fronta.

Vojska presrela neprijateljsku raketu! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA