Najnovije

DŽIHADISTI SE RAZBEŽALI! NIJE IM BILO SPASA: Vojska uništila militantski tunel! (VIDEO)

Sirijska arapska vojska (SAA) zarobila je čitav severni džep Hame pod kontrolom militanata prošle nedelje, čime je okončala dugo prisustvo DŽaiš Al Ize u pokrajini.

Sirijska vojska (Foto: Jutjub)

Jednom kada su poslednji militanti napustili to područje, sirijska arapska vojska brzo se preselila u gradove Kafr Zita, Al Latamnah, Latmin, Lahaija i Morek.

Tokom svojih operacija češljanja, sirijska arapska vojska otkrila je niz tunela i pećina koje su militanti koristili za traženje zaštite od vazdušnih napada i izvršavanje napada protiv vojske.

Kao što je prikazano u donjem videu, sirijska vojska je protekle nedelje zarobila i uništila militantni tunel na severnom delu pokrajine Hama:

Otkako je zauzela militantni džep u severnoj Hami, sirijska vojska je premestila svoje snage na front Ta'manah na jugu Idliba, gde se očekuje da u narednim danima započnu novi napad za zauzimanje grada.

Sirijska vojska je već osvojila većinu tačaka južno od Ta'manaha; međutim, grad i dalje ostaje pod kontrolom Hadžat Tahrir Al Šama i Rouse the Believers.

Te gore navedene džihadističke grupe žestoko su odolevale prethodnim pokušajima sirijske vojske da uhvate Ta'mana, ali bez ključnog vrha Tal Tarija, militanti verovatno neće dugo zadržati grad.

Kako je tenk sa najjačim oklopom stigao do američkih saveznika! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA