Najnovije

OBRADOVIĆ PRENEO STAV SZS: Ako nas EP pozove na razgovore odazvaćemo se, a ako zove Maja Gojković...

"Ako nas Evropski parlament pozove na razgovore o izbornim uslovima - doći ćemo, ako nas pozove predsednica Skupštine, nećemo", rekao je predsedavajući Saveza za Srbiju Boško Obradović.

Boško Obradović (Foto: Jutjub)

Obradović kaže da je Savez za Srbiju cenio da je inicijativa predsedavajućeg Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta Dejvida Mekalistera za posredovanje u dijalogu o izbornim uslovima dobrodošla, ali zakasnela za izbore koji se najavljuju za mart 2020. godine.

SzS navodi da posredovanje u dijalogu ne odlaže kampanju za bojkot i ne menja odluku o neučestvovanju na "lažnim izborima" najavljenim za mart. 

"Posredovanje u dijalogu može imati za cilj isključivo postizanje Sporazuma o poštenim i slobodnim izborima, mehanizme sprovođenja i rok od devet meseci za održavanje pravih izbora", navodi se u saopštenju SzS-a. 

Iz SzS-a navode da su predstavnicima Evropskog parlamenta više puta "jasno rekli" da od ispunjenja preporuka i zaključaka Stručnog tima protesta Jedan od pet miliona neće odustati.

"Na to smo se obavezali potpisujući Sporazum sa narodom. Posledica neprihvatanja tih zahteva je odluka o bojkotu izbora", navodi SzS.

Pročitajte OVDE kako su stranke okupljene oko SzS najavile bojkot predstojećih izbora.

Izvor: N1

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA