Najnovije

NAJVEĆI UDARAC NA IZRAELSKE OBAVEŠTAJCE: Najtraženiji čovek Hezbolaha prošao kontrolu i stigao u Iran! (FOTO)

26. septembra, zvanična veb strana iranskog vrhovnog vođe Ali Hamneja objavila je fotografiju na kojoj se otkriva da je Hasan Nasralah, generalni sekretar Hezbolaha, obavio tajnu posetu Iranu.

Iranski vrhovni vođe Ali Hamnej (Foto: jutjub)

Na fotografiji se vidi Nasralah sa Hamnejom i generalom Kasem Solejmani, zapovednikom  “Islamske revolucionarne garde (IRGC)”.

Ali Hamnej, Hasan Nasralah i Kasem Solejmani (Foto: khamenei. ir)

Ostaje nejasno kada se poseta dogodila ili kako je Nasralah uspeo da otputuje u Iran uprkos pomnom nadzoru izraelske vojske i obaveštajnih službi.

Nasralah je pojačao mere bezbednosti posle rata 2006. godine. Od tada izraelski zvaničnici su pretili ubistvom libanskog šiitskog lidera u više navrata. Izraelska vojska otvoreno se ruga Nasralahu zbog navodnog „skrivanja u podzemnom bunkeru“.

Uprkos tim pretnjama, Nasralah je u nedavnim intervjuima potvrdio da se redovno susreće sa svojim ključnim saveznicima, uključujući predsednika Sirije Bašara el-Asada.

Nasralahova poseta Iranu je veliki udarac izraelskim vojnim i obaveštajnim institucijama, koje izgledaju nesposobne da lociraju ili prate libanskog lidera uprkos stalnom hvalisanju.

Kako su džihadisti napali Ruse, pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA