Najnovije

RUSKI PADOBRANCI POKAZALI SVETU KAKO SE TO RADI: Akcija iz prvog lica! Vri krv u žilama, adrenalin na vrhuncu! (VIDEO)

Na vojnoj vežbi strategijskog formata „Centar-2019“ uvežbavani su novi oblici ofanzivnih borbenih dejstava protiv neprijatelja koji je pozicioniran na širokom prostoru. Tom prilikom su masovno upotrebljeni ruski padobranci. Oni su imali zadatak da obrazuju kompaktnu desantnu prostoriju. Iz ove zone je potom pokrenut energičan udar na iznenađenog neprijatelja.

Ruska vojna vežba "Centar-2019" (Foto: jutjub)

Na vežbi je realizovan i novi oblik taktike koja se izvodu u ofanzivnim-nastupajućim operacijama.Ona uključuje široku upotrebu vazdušno-desantnih snaga i njihove tehnike. Sve se izvodi u koordinaciji sa masovnom primenom visokoprecizne municije koju upotrebljavaju taktički lovci-bombarderi i artiljerijsko-raketna sredstva. Padobranci su desantirani iz teških vojno-transportnih aviona Il-76 i helikoptera Mi-8. Sa njima je desantirana i oklopna borbena tehnika. Ona se uglavnom sastojala od oklopnih vozila BMD-2 , popularnih bagija i kvadova.

U ovim dejstvima su upotrebljene eksadrile taktičke udarne avijacije, lovci bombarderi i jurišnici, kao i udarni helikopteri. Od artiljerijsko-raketnih sredstava, anagažovane se samohotke „Msta-S“, teški samohodni minobacači „Tulipan“. Tu su još bili i višecevni lanseri „Grad“ i „Uragan“ kao i razorni TOS-1A „Solncepek“. Po vitalnim komandnim mestima je upotrebljen operativno-taktički raketni kompleks „Iskander-M“. Kvazibalistička raketa koja je lansirana ima sposobnost da dejstvuje i taktičkim nuklearnim bojevim glavama.

Na strategijskim komandno-štabnim vežbama koje su objedinjene pod imenom „Centar-2019“ učestvovalo je oko 130 hiljada vojnika sa više od 20 hiljada jedinica naoružanja i borbene tehnike, oko 600 letelica, do 15 borbenih i pomoćnih brodova.

Glavne aktivnosti u okviru ove vežbe strategijskog formata su održane na vojnim poligonima Tockoj, Donguz, Adanak, Čebarkuljsk, Jurginski, Alejski, Ašuluk, Sakafulevo, a takođe i akvatoriji Kaspijskog mora.

U okviru strategijske komandno-štabne vojne vežbe „Centar-2019“ angažovane su oružane snage Rusije, Kine, Indije, Pakistana, Kirgizije, Kazahstana, Tadžikistana i Uzbekistana.

Pogledajte OVDE snimak zajednigkog leta ruskog “Oholnika” i Su-57. 

Izvor: bog-rata. com

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA