Najnovije

ŠIPTARI NAŠLI ZAMENU ZA TAČIJA: Evo ko bi mogao da bude novi predsednik lažne države Kosovo!

Demokratski savez Kosova predložio je sadašnjeg potpredsednika tzv Skupštine Kosova, Kujtima Šalju kao kandidata za mesto kosovskog predsednika.

Kujtim Šalja bi mogao da zameni Hašima Tačija (Foto: Jutjub)

Od kako su počeli pregovori između Samoopredeljenja i DSK o formiranju nove kosovske vlade, partija Ise Mustafe insistirala je da deo koalicinog sporazuma bude i dogovor o tome da mesto kosovskog predsednika, kada istekne mandat Hašimu Tačiju, pripadne ovoj političkoj stranci.

Osim mesta predsednika tzv. Kosova, prema izvorima unutar DSK, ova stranka želi da u raspodeli resora u budućoj vladi uzme i Ministarstvo spoljnih poslova, dok Samoopredeljenje ne želi da se odrekne tog ministarstva.

Sastanci lidera Samoopredeljenja i DSK Aljbina Kurtija i Ise Mustafe do sada su završavani bez postignutog dogovora o formiranju nove vlade, a očekuje se da će do novih susreta doći tokom sledeće nedelje.

Međutim, portparol Demokratskog saveza Kosova (DSK), Besian Mustafa demantovao je večeras informacije da je njegova stranka predložila bilo koga za funkciju budućeg predsednika.

Prema rečima Mustafe, DSK neće dati ime za predsednika sve dok ne dođe vreme izbora.

“Izveštavanja o bilo kojem imenu koje je DSK navodno predložio za predsednika lažno je i u pitanju su spekulacije. DSK neće izlaziti sa imenom za predsednika sve dok ne dođe vreme da se izabere predsednik”, rekao je Mustafa.

Pročitajte OVDE šta je Haradinaj poručio Aljbinu Kurtiju.

Izvor: Kosovo onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA