Najnovije

PODZEMNE JAZBINE, SKRIVENI TUNELI I KATAKOMBE: Ovako su se džihadisti planirali sakriti da ih Asadove trupe nisu potamanile! (VIDEO)

1. januara Sirijska arapska novinska agencija (SANA) objavila je video snimak na kojem se vidi složena mreža utvrđenja koju je zauzela Sirijska arapska vojska (SAA) tokom nedavne velike vojne operacije na jugoistoku Idliba.

Skrovište džihadista (Foto: Jutjub)

Utvrđenja su uključivala duboke rovove, podzemne tunele i nekoliko položaja za artiljeriju i minobacače. Mrtva tela nekoliko militanata, koja su ostala u nekim od ovih utvrđenja, takođe se mogu videti u snimku.

Hadžat Tahrir al-Šam (HTŠ), Al Kaidine grupe i frakcije podržane od Turske izgradile su ova utvrđenja ranije, u nadi da će zaustaviti svaki napad SSA. Međutim, vojska je lako savladala ove prepreke.

Proteklog meseca SAA je zauzela više od 40 gradova i sela u jugoistočnom Idlibu u okviru velike vojne operacije. Militanti su pretrpeli ozbiljne gubitke dok su pokušavali da zaustave napredovanje vojske.

SAA se, kako se izveštava, priprema da nastavi svoj napredak u jugoistočnom Idlibu. Vojska bi takođe mogla da izvrši kopneni napad u zapadnom Alepu, prema nekoliko nedavnih izveštaja.

Pročitajte OVDE kako su se proveli teroristi kada su napali SAA u Idlibu.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA