Najnovije

TROJNI SAVEZ KRENUO NA KARABAH: Rat se nastavlja

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Arcah izdalo je saopštenje o kršenju humanitarnog primirja od Azerbejdžana, o čemu su se stranke dogovorile sinoć u Moskvi.

Azerbejdžanska artiljerija (Foto: Ministarstvo odbrane Azerbejdžana)

„Najoštrije osuđujemo izdajničko kršenje sporazuma od strane Azerbejdžana postignutih uz posredovanje Ruske Federacije o prekidu vatre u humanitarne svrhe radi razmene ratnih zarobljenika i tela mrtvih.

Posebno je eklatantna činjenica da je trojni savez Azerbejdžana, Turske i međunarodnih terorista započeo ofanzivu odmah nakon što je odbrambena vojska Republike Arcah najavila prekid vatre u okviru humanitarnog primirja.

Svojim postupcima Azerbejdžan je ponovo pokazao da je lupeška koja ne ispunjava svoje obaveze ni 5 minuta.

Današnji izdajnički napad je još jedan ubedljiv dokaz da Azerbejdžan pregovore koristi isključivo kao paravan za pripremu vojnih akcija.

U trenutnim okolnostima, međunarodna zajednica može zaustaviti tu zemlju samo na jedan način - priznavanjem Republike Arcah, koja će obezbediti neophodne pravne mehanizme za garantovanje mira i sigurnosti kako za našu republiku, tako i za čitav region “, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Nagorno-Karabaha (Republike Arcah).

Zauzvrat, azerbejdžanski ministar spoljnih poslova DŽejhun Bajramov rekao je da prekid vatre u borbenoj zoni u Nagorno-Karabahu trenutno nije stupio na snagu zbog nedostatka uslova za njegovo sprovođenje.

„Sve dok prekid vatre iz humanitarnih razloga nije započeo zbog nedostatka uslova za njegovo sprovođenje“, rekao je ministar spoljnih poslova.

Diplomata uverava svetsku zajednicu da su Jermeni posle 12:00 (po lokalnom vremenu), kada su trebalo da stupe na snagu sporazumi o prekidu vatre postignuti nakon sastanka ministara spoljnih poslova Azerbejdžana i Jermenije u Moskvi, pokušali ofanzivu u više pravaca u Nagorno-Karabah.

„Borbe još uvek traju“, naglasio je Bairamov.

O taktikama obojene revolucije Alekseja Navaljnog pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA