Najnovije

BEĆKOVIĆ: Strahovati da će se Crna Gora posrbiti isto je kao da će se Turska poturčiti

"Moglo bi se pomisliti kako sami priznaju da Crna Gora ne može opstati ako raskrsti s komunizmom i postane slobodna i pravna država. A pogotovo da ne može postojati kao srpska država iako je kao takva vekovima jedino i postojala", kaže Bećković.

Matija Bećković (Foto: Jutjub)

Očigledno je da se bivši režim plaši da bi se slobodnim izjašnjavanjem građana u slobodnoj i oslobođenoj Crnoj Gori konačno pokazao sav njihov nacionalni i politički inženjering koji su sprovodili sve vreme. Zato su se intezivirali brojni apeli, molbe i zahtevi da se isti odloži, kako bi tim potezom sačuvali postojeće stanje – po kojem je broj Crnogoraca u Crnoj Gori trenutno nešto veći od broja Srba.

Podsetićemo i na zahtev Centra za demokratsku tranziciju (CDT) da se na predstojećem popisu stanovništa ne prikupljaju podaci o nacionalnoj, religijskoj pripadnosti, kao i o jeziku. Jasno je da je to samo blaža forma prethodnog zahteva struktura bliskih  da se popis odloži, jer postoji strah da bi sada broj građana koji bi se izjasnili kao Srbi bio veći.

Tim povodom razgovarali smo sa srpskim akademikom Matijom Bećkovićem, koji kaže da je čudno je da se oni koji traže odlaganje popisa tako lako odaju.

„Moglo bi se pomisliti kako sami priznaju da Crna Gora ne može opstati ako raskrsti s komunizmom i postane slobodna i pravna država. A pogotovo da ne može postojati kao srpska država iako je kao takva vekovima jedino i postojala“, kaže Bećković za naš portal.

Kao antisrpska, privatna i mafijaška postojala je, ističe on, „samo ovih četrnaest godina i zato je i propala“.

„Strahovati da će se Crna Gora posrbiti isto je kao da će se Turska poturčiti“, kaže Bećković.

Prema njegovim rečima, neće se povećati broj Srba nego se neće lagati koliko ih ima.

„A šest stotina hiljada stanovnika može se popisati za šest dana pa se sedmi dan odmarati. A popisivani su mesecima, a rezulati sabirani i objavljivani godinama. Pogodite zašto„, zaključio je Bećković.

Krivokapićevu ponudu partijama možete pročitati OVDE.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA