Najnovije

Studentu, nema te na studentskim protestima?

Poteklih dana pažnju javnosti zaokupilo je nekoliko udarnih vesti, tako da je 5. oktobar, u narodu poznat kao Dan žalosti, Dan izneverenih očekivanja i Dan razbijenih iluzija, ostao u senci. Do neke naredne prilike u kojoj bi ovaj datum trebalo predložiti za državni praznik koji bi obeležio stradanje nevinih žrtava mladalačkog entuzijazma i naivnih uverenja, ostaje da se bavimo aktuelnim događajima.

Ilustracija (Foto: Pravda)

Piše: Marija Starčević

Naime, pažnju javnosti zaokupila je fotografija novopečenog studenta i višegodišnjeg predsednika u amfiteatru, uz odsustvo maske i prisustvo asistenta čija je uloga nejasna, ali se nagađa da je tu da bodri, prati, prišapne ako treba i beleži bitne sentence sa predavanja, možda baš Trampovim perom, osim ako ipak nije ostalo u posebnom kutku za retke vrednosti i relikvije.

Ova fotografija izazvala je lavinu zlonamernih komentara, ponajviše ljubomornih večitih studenata iz redova opozicije, budući da pozicija ne gaji večite studente. Svi doktoriraju za mesec-dva, napredna deca.

Predsednik se razdragano pridružio kolegama studentima, deleći sa njima isti entuzijazam, nadu i strahove, kakve već nosi studentski život. I sve bi to bilo očekivano, ljudski, takoreći idilično, da se nad oktobarskim početkom nije nadvio povampireni petooktobarski duh, takozvani duh revolucije, studentski protest u Nemanjinoj. Javnost se našla u dilemi.

Da li će predsednik kao istaknuti predstavnik studenta razapeti šator u Nemanjinoj, držeći vatrene govore protiv vlasti, odnosno samog sebe, ili će kao predstavnik vlasti, odnosno samog sebe, pozvati studente da prekinu protest i vrate se svojim obavezama? Da li će na logorskoj vatri ispred šatora, uz podgrejane lignje iz šerpice, podržati sebe studenta ili ispred govornice podržati sebe vlast?

Javnost bi se, načisto skrhana ovim antagonizmima, ali željna razrešenja dileme, bavila opozicijom student/predsednik do prekosutra da u vidno polje nije uletela nova koska, tačnije vest, gostovanje tiktokerke u Mladenovcu.

Pod utiskom ove udarne vesti u zapećak odoše Najveći student našeg naroda, studentski i svi drugi protesti, svi antagonizmi. Došao je još jedan 6. oktobar koji nije došao.

Da li možemo očekivati zatvaranja gradova u novembru i pooštravanje mera pročitajte OVDE.

Izvor: Direktno

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA