Najnovije

OVO SU NOVE MERE KRIZNOG ŠTABA: Pogledajte šta je odlučeno za vikend

Pozorišta, bioskopi, muzeji i druge institucije kulture prema najnovijim merama Kriznog štaba radiće do 21 sat, dok će tržni centri i ugostitetljski objekti i ovog vikenda ostati zaključani, saznaje "Blic".

Krizni štab (Foto: Jutjub)

Sednica Kriznog štaba završena je za manje od 45 minuta a mere koje su reklaksirane prema saznanjima biće prve u nizu o kojima se raspravlja.

Kako javlja izvor, sledeća sednica trebalo bi da bude održana u ponedeljak a na stolu će tada, prema najavama biti upravo radno vreme restorana, kafića i maloprodajnih objekata.

Izvori prenose da su lekari bili izričiti da se ne ublažavaju mere ovog vikenda i da se sačeka analiza epidemioloških brojki kako bi se u ponedeljak eventualno relaksirale mere. Predstavnici vlasti su bili za to da se mere "olabave" već u subotu i nedelju, ali će se preseći prvog radnog dana sledeće sedmice.

Predlog vlasti je, kako se saznaje, bio da se radno vreme kafića produži i bude do 20 sati, o čemu će se intenzivnije raspravljati u ponedeljak.

Sednice (Kriznog štaba, prim, nov,) nisu ni malo prijatne. Neko čuva privedu, neko zdravstveno. Medicnski aspekt je sasvim durgačiji od politčkog i ja ne vidim da je uopšte moguće drugačije. To je prirodna pozicija. Iz toga izlazi: Videćemo - rekao je dr Predrag Kon juče komentarišući današnje zasedanje Štaba i eventualne mere koje će biti donete.

Rasprava o potencijalnoj liberalizaciji pojedinih mera je u foksu javnosti posebno zbog činjenice da u ovaj petak ističe rok koji je određen za ograničenje rada ugostiteljskih i većine trgovisnkih objekata do 17 sati, a vikendom im je potpuno zabranjen rad.

Ko je i zašto ubio Amfilohija. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA