Najnovije

KNEŽEVIĆ IZNEO ZAHTEV ZA POLICIJU I BEZBEDNJAKE; Razloga za to ima više nego dovoljno, a vremena sve manje

Lider Demokratske narodne partije i predsednik Odbora za bezbednost i odbranu Milan Knežević najavio da će predložiti izmene i dopune zakona iz bezbednosnog sektora, prema kojima bi za imenovanje čelnika Uprave policije i Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) bilo potrebno pozitivno mišljenja tog tela.

Milan Knežević (Foto: Jutjub)

“Takvim zakonskim rešenjem otpočela bi stvarna kontrolna uloga Skupštine i demontaža kadrova iz bivšeg režima koji sad po zakonima Demokratske partije socijalista (DPS) preuzimaju najodgovornije funkcije u policiji”, ocenio je Knežević u intervjuu za agenciju MINA, prenose Vijesti.

Naglasio je da u narednom periodu planira da zakaže saslušanja potpredsednika Vlade, ministara unutrašnjih poslova i odbrane, v.d. direktora policije i ANB-a, Vrhovnog državnog tužioca kao i Glavnog specijalnog tužioca

“Razloga za to ima više nego dovoljno, a vremena sve manje”, istakao je Knežević.

On je rekao da će potpredsednika Vlade, ministra unutrašnjih poslova, v.d. direktore policije i ANB-a, VDT-a i GST-a zatražiti da se preciziraju rokovi kad će biti otkriveni nalogodavci ubistva Duška Jovanovića, Slavoljuba Šćekića, Srđana Vojičića.

“Tražiću da se preciziraju rokovi za nerešena ubistva u sukobima kriminalnih klanova, napadi na novinare, ali i nalogodavci napada na sve političke protivnike bivšeg režima koji su prošli kroz neviđeni institucionalni progon samo zato što su bili protiv DPS-a”, naveo je Knežević.

On je naglasio da svako ko se ogrešio o zakon i zloupotrebio službeni položaj, da bi omogućio kriminalnim klanovima da ostvaruju korist i vrše uticaj u državi, mora odgovarati bez izuzetka.

“Pozivam sve “zabrinute” pojedince, političke subjekte i NVO sektor da iznesu makar jedan dokaz kojim potkrepljuju svoje konstrukcije da su zabrinuti za teritorijalni integritet i suverenitet Crne Gore, i ja ću istog trena podneti ostavku”, naveo je Knežević.

Da li je hrvatski scenario moguć u Donbasu, saznajte OVDE.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA