Najnovije

NE SHVATAJU DA VIŠE NISU JEDINA SILA U SVETU: Pompeo iskritikovao Rusiju i Kinu, a potom izrekao nebulozu!

Američki državni sekretar Majk Pompeo istakao je danas globalnu ulogu SAD i kritikovao Kinu i Rusiju uz poruku da će zapadni ideali i vrednosti preovladati.

Majk Pompeo (Foto: Flickr)

Pompeo je u obraćanju na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji rekao da je srećan što su navodi o "smrti" transatlantskog saveza krajnje preterani.

- Zapad pobeđuje i mi pobeđujemo zajedno - rekao je on odgovarajući na jučerašnju indirektnu kritiku nemačkog predsednika Frank-Valtera Štajnmajera da SAD odbijaju ideju o međunarodnoj zajednici.

- Ali, zemlje koje ne poštuju suverenitet još uvek nam, više od 30 godina od pada Berlinskog zida, prete - rekao je on, prenosi Rojters.

Pompeo je kazao da Rusija, Iran i Kina destabilizuju međunarodni sistem i da preko sajber aktivnosti pokušavaju da prošire uticaj.

- Huavej i druge kineske tehnološke kompanije su trajanski konj za kineske obaveštajne službe, ruske kampanje dezinformacija pokušavaju da okrenu naše građane jedne protiv drugih, a iranski sajber napadi štete kompjuterskim mrežama na Bliskom istoku - rekao je Pompeo.

Turski specijalci opkolili rusku ambasadu! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA