Najnovije

STIŽE POJAČANJE: Ruske fregate naoružane raketama Kalibar plove prema Siriji!

Dve ruske fregate koje su u prošlosti učestvovale u antiterorističkoj operaciji u Siriji kreću novom rutom do ove zemlje usred pogoršanja situacije u Idlibu, najavio je PR ruske Crnomorske flote, Aleksej Rulev.

Kalibar (Foto: mil. ru)

Ruske fregate Admiral Makarov i Admiral Grigorovič prolaze turski zemljouz Bosfor i Dardanel prema Sredozemlju, rekao je PR ruske Crnomorske flote Aleksej Rulev u petak 28. februara.

“Admiral Makarov i Admiral Grigorovič, naoružani preciznim oružjem – raketnim sastavima Kalibar-NK – kreću se iz Sebastopolja prema otvorenom moru kako bi se pridružili pomorskoj grupi ruske mornarice u Sredozemlju…Još jedna fregata Crnomorske flote, Admiral Esen, bila je na misiji na Sredozemlju od januara”, rekao je.

Koja će biti misija fregata?

Fregate se vraćaju u regiju kako bi zapretili teroristima, rekao je za bivši komandant Crnomorske flote Viktor Kravčenko.

“Ako napetost raste negde u svetu, američki su brodovi i dalje tu. Zašto ne i mi? To može biti neka vrsta odvraćanja. Prisutnost naših brodova nužna je i za zaštitu naših brodova koji plove ovom regijom“, objasnio je g. Kravčenko. Prema bivšem komandantu ruske Baltičke flote Vladimiru Valujevu, dolazak ruskih fregata namenjen je osiguranju ravnoteže snaga. Pored toga, fregate mogu upotrebiti svoje projektile za zaštitu ruskih položaja u Siriji, rekao je admiral.

Ruska flota koja sadrži petnaestak i još toliko pomoćnih brodova i čamaca trajno je u Sredozemlju, izvestila je služba Crnomorske flote.

Tokom ruske antiterorističke operacije u Siriji, dizel-električne fregate i podmornice nekoliko su puta ispaljivali rakete Kalibar protiv radikala. Rusija jača ovu pomorsku grupu nakon pogoršanja situacije u zoni Idliba.

Turske vlasti priopćile su u noći 27. na 28. februara da su najmanje 33 turska vojnika poginula u vazdušnim napadima koje je Ankara pripisala sirijskim vladinim snagama. Turska vojska otvorila je vatru na položaje sirijske vojske. Prema turskoj novinskoj agenciji Anadolu, predsednik Erdogan sazvao je poseban sastanak veća sigurnosti nakon što je dobio informacije o gubicima svoje vojske. Dvanaest turskih promatračkih mesta nalazi se u području Idliba.

Putinov čovek poručuje: Rusija je spremna da Srbiji isporuči i S-400!  Pročitajte OVDE  sve detalje.

Izvor: logicno. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA