Najnovije

AMERIČKI PROFESOR: Po SAD bi bio poguban čak i nuklearni napad na Rusiju na koji ona ne bi uzvratila!

Američki napad na Rusiju sa 100 nuklearnih raketa imao bi razorne posledice i po same Sjedinjene Države, čak i u slučaju da Moskva na njena ni na koji način ne uzvrati – upozorio je profesor čuvenog Mičigenskog tehnološkog univerziteta DŽošua Pirs.

Ruska nuklearna raketa (Foto: Jutjub)

U svom autorskom tekstu, napisanom za The Conversation, objasnio je da bi i takav razvoj situacije bio „pogibeljan po Amerikance“. Zato – naglasio je – što bi se u gornjim slojevima atmosfere skupilo toliko gareži da bi to izazvalo globalno zahlađenje koje bi ugrozilo poljoprivredu.

Profesor Pirs je zato decidan: „Po Sjedinjene Države bi bili pogubni i nuklearni napadi – na Rusiju i Kinu – na koje te dve zemlje ne bi uopšte odgovorile! “

Pirs je čak izračunao: „Lansiranje sa teritorije SAD 1000 nuklearnih glava (na Rusiju i Kinu) dovelo bi do pogibije 140.000 Amerikanaca. A lansiranje 7.000 nuklearnih bombi bi značilo glad za pet miliona ljudi“.

Američki profesor podvlači: sve ovo pod pretpostavkom da Rusija i Kina na američke napade uopšte ne uzvrate. A u tom slučaju bi, naravno, računica bila sasvim drugačija.

Pročitajte OVDE   na kakvo to oružje sumnja NATO.

Izvor: fakti. org 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA