Najnovije

KOSOVSKI MEDIJI: Neće biti susreta predstavnika Beograda i Prištine u martu i aprilu!

Do susreta predstavnika Beograda i Prištine neće doći ovog i narednog meseca, piše Gazeta Ekspres, podsećajući da je francuski predsednik Emanuel Makron izrazio spremnost da uloži napore za ponovno uspostavljanje dijaloga Kosova i Srbije ukoliko kosovski premijer Aljbin Kurti ukine stopostotnu taksu na srpske i proizvode iz BiH.

Priština (Foto: Jutjub)

U pismu koje je uputio kosovskom premijeru, Makron je rekao da je spreman da bude domacćin samita u Parizu o dijalogu između Kosova i Srbije zajedno sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i visokim predstavnikom EU Đuzepom Boreljom.

“Prvi korak bi trebalo da bude ponovni početak dijaloga, za koji sam spreman da budem posrednik, organizovanjem samita u Parizu, sa liderima Kosova i Srbije, u saradnji s kancelarkom Merkel i visokom predstavnikom EU, Boreljom.

Nastavak dijaloga podrazumeva akcije obe strane, obustavu sto odsto takse od strane Kosova i obustavu kampanje protiv priznavanja Kosova od strane Srbije, napisao je Makron u pismu koje je Kurtiju uručila Mari Kristin Butel, ambasadorka Francuske na Kosovu, prenosi kosovo Onlajn.

Prema izvorima lista iz Jelisejske palate, još ništa nije planirano i ne postoji potencijalni datum kada bi takav sastanak mogao da bude održan.

“Planovi za samit u Parizu o dijalogu između Kosova i Srbije još nisu započeli. Trenutno nemamo planova za takav samit narednih meseci.

Ne postoji tačan datum za takav samit, za sada neće biti toga, dakle ni u martu ili aprilu”, rekli su izvori iz Jelisejske palate prištinskom listu. Dijalog u Briselu u zastoju je od novembra 2018. godine.

Osvanuo grafit u Moskvi koji će vas oduševiti! Više o tome OVDE.

Izvor: FoNet

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA