Najnovije

UNIŠTENO POSTROJENJE ZA PROIZVODNJU HEMIJSKOG ORUŽJA U SIRIJI! Da li je ovo samo propaganda Izraela? (VIDEO)

Nedavni talas izraelskih vazdušnih napada na Siriju ciljao je "postrojenje za proizvodnju hemijskog oružja" u centralnoj provinciji Homs, javio je I-Net 6. marta.

Izraelski avion (Foto: iaf.org.il)

Vazdušni napadi, koji su se dogodili rano 5. marta, nisu bili ograničeni samo na Homs. Na meti je bilo i nekoliko položaja u južnoj sirijskoj provinciji al-Kuneitra. Sirijska arapska vojska (SAA) tvrdila je da je vazdušni napad prekinut.

„Samo nekolicina iz Asadovog režima zna šta je juče napadnuto u Siriji, a šta izgubljeno, tako da sirijski mediji nisu izveštavali o detaljima“, napisala je novinarka I-Net-a, Josi Jehošua, na Tviteru. Ovu informaciju je navodno pružio izraelski zvaničnik odbrane.

U međuvremenu, Alon Ben-David, reporter izraelskog Kanala 13, tvrdio je da se ciljani objekat nalazio između privatnih domova i civilnih postrojenja. Izraelski izvori nisu pružili nikakve detalje o lokaciji navodnog hemijskog oružja zbog čega je tvrdnje nemoguće proveriti.

Sirija je službeno uništila sav svoj hemijski arsenal prema sporazumu koji je Rusija sklopila 2013. Uprkos tome, zapadne zemlje, Turska i Izrael još uvek optužuju zemlju za proizvodnju, skladištenje, pa čak i korišćenje hemijskog oružja.

Daleko od ovih izraelskih tvrdnji, posmatrači su otkrili da su nedavni izraelski napadi na Homs bili usmereni na nekoliko zgrada unutar vazduhoplovne baze Al-Daba. Poznato je da je libanski Hezbolah vrlo aktivan u avio-bazi.

 

Vazdušna luka Al-Daba možda je bila jedina meta izraelskih vazdušnih napada na Homs. Izrael redovno napada položaje Hezbolaha i Irana u Siriji. Tvrdnje o uništavanju hemijskog postrojenja može biti samo propaganda.

Kako je ruski snajperista likvidirao pripadnika ukrajinskih snaga, pogledajte OVDE!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA