Najnovije

RUSI NADOGRADILI S-300 I POSLALI IH U BORBENI ZADATAK: Evo šta će čuvati od neprijateljskih vazdušnih napada!

Timovi nadograđenih S-300PM2 'Favorit' raketnih sistema zemlja-vazduh štitili su ključne infrastrukturne objekte Voronješke regije na jugozapadu Rusije protiv slučajnog neprijateljskog vazdušnog napada, saopštio je u sredu pres-služba zapadnog vojnog okruga Rusije.

S-300 (Foto: mil.ru)

 

„Tokom vežbi za odvraćanje velikog vazdušnog napada, stručnjaci uzbunjivačkih snaga vazduhoplovnih snaga tražili su, pratili i presretali balističku metu na udaljenosti većoj od 300 km“, navodi se u saopštenju pres-službe.

Protivavionsko naoružanje je takođe praktikovalo elektronske protivmere, uzvratilo napad simuliranim saboterima i više puta udarilo na neprijatelje velikom brzinom štićeteći svoje važne objekte - aerodrome, naftna skladišta i fabrike aviona, kaže se u saopštenju.

 

Vežbe su uključivale preko 10 lansirnih i bacačkih vozila nadograđenog protivavionskog raketnog sistema S-300PM2, koji su nedavno krenuli u borbenu dužnost u regionu, precizirali su.

S-300 je projektilski sistem raketa dugog dometa namenjen da brani vitalne civilne i vojne instalacije od oružja za vazdušni napad: balističke i krstareće rakete, letelice i bespilotne letelice.

Da li će se završiti rat u Donbasu saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA