Najnovije

KRIZNI ŠTAB PONOVO IMA PUNE RUKE POSLA! Žarište korone bukti u Srbiji! Ponovo se otvara kovid bolnica! Zaštitna oprema obavezna!

Zbog porasta broja novovobolelih u Vranju ponovo je aktivirana kovid 2 bolnica, koja je bila zatvorena krajem aprila. Primljena su od juče 52 pacijenta. Krizni štab doneo je odluku da je na javnim mestima obavezno nošenje zaštitne opreme.

Koronavirus (Foto: Pixabay)

Direktorka Zdravstvenog centra LJiljana Antić kaže da su to većinom kontakti radnika dve privatne firme.

Težu kliničku sliku ima šest pacijenata, koji imaju upalu pluća, a ostali su sa lakšom kliničkom slikom ili bez simptoma.

Povećan je i broj testiranih, pre svega kontakata radnika dva preduzeća, za proizvodnju nameštaja i obuće.

Žariše je fabrika nameštaja "Dodić" koja je privremeno zatvorena, a testirani su kako zaposleni, tako i njihove porodice i ljudi sa kojima su bili u kontaktu. Zaraženi su u najvećoj meri asimptomatski bolesnici, bez ili sa minimalnim tegobama.

Danas je zasedao krizni štab u Vranju, koji je doneo odluku da niko na javnim mestima, u marketima, kafićima ne sme da se pojavi bez zaštitne maske i rukavica. Građani su obavezni da drže i fizičku distancu.

Inspekcijske službe su pojačale rad i kontrolišu primenu mera.

Ukoliko se žarište iz Vranja isključi iz analize, brojevi u Srbiji i dalje pokazuju kontinuiran trend opadanja ispod 1 odsto zaraženih od ukupno testiranih (0,97 odsto u proteklih 24 časa).

Srbija trenutno testira između dva i 10 puta više po glavi stanovnika dnevno u poređenju sa regionom (preko 10 puta više od Albanije, četiri puta od Hrvatske i oko dva puta više od Slovenije i Mađarske). Cilj je da se ovakvim obuhvatom testiranja uhvate sva potencijalna lokalna žarišta i stave pod kontrolu bez daljeg širenja kako bi se Kovid

-19 virus u potpunosti iskorenio na teritoriji Republike Srbije.

Prema poslednjim informacijama, u Srbiji su u poslednja 24 sata od korona virusa preminule još dve osobe, a novozaraženih je čak 114.

Procenat zaraženih i dalje je ispod 2 odsto - 1,75 - ali o predstavlja značajan skok u odnosu na jučerašnje rezultate.

Saznajte OVDE šta nas čeka na jesen!

Izvor: Kuru/Blic

 

 

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA