Najnovije

AMERIČKI AMBASADOR U SRBIJI PORUČIO: Imamo nove zahteve! Vašington od vas očekuje ovo!

Američki ambasador Entoni Godfri kaže da SAD očekuju da će biti rešeni slučajevi paljenja američke ambasade u Beogradu i ubistvo braće Bitići i da će počinioci biti osuđeni.

Američki ambasador Entoni Godfri (Foto: Jutjub)

Naveo je da je svojoj zakletvi prilikom odobrenja njegovog postavljenja za ambasadora u Srbiji spomenuo i slučajeve paljenja ambasade SAD i ubistvo braće Bitići.

- Na mojim prvim sastancima sa ministrima iz vlade bilo je reči o oba ta slučaja. Imali smo veoma otvoren dijalog, ne zanemarujući bilo koje teme - rekao je Godfri posle potpisivanja amandmana u Vladi Srbije o dodatnoj pomoći SAD-a.

Godfri je rekao da je veliki deo pomoći koju Srbiji pružaju SAD upravo vezan za pomoć vladavini prava i pravosudnim institucijama. Naveo je da SAD sa Srbijom zajednički rade na mnogim stvarima i da smatra da većinu energije treba fokusirati na to da se gleda unapred i da je i u interesu SAD da se Srbija kreće u pravcu članstva u EU.

Zato mi opredeljujemo ova sredstva, ne zato što volimo Srbiju, mada je i to tačno, volimo je, nego zato što je i u američkom interesu da vi ostvarite napredak. Zaista sam ponosan na pomoć koju dajemo i o kojoj smo se i danas dogovorili - rekao je Godfri.
 

Svetski geopolitički stručnjak ima rešenje za Kosovo! Više o tome OVDE!

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA