Najnovije

BEZBOŽNIK HOĆE ĐAVOLJU CRKVU: Mitropolit Amfilohije udario na vlast u Crnoj Gori

Arhiepiskop cetinjski Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije prokomentarisao je trenutno situaciju Crnoj Gori i polažaju SPC u toj državi.

Arhiepiskop cetinjski Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije (Foto: Jutjub)

- Stvaranje crkve na osnovu pripadnosti državne ili bilo koje druge pripadnosti je bezumlje i većeg nije bilo u ovdašnjoj istoriji. A čim se neko otuđi od Crkve, čim se obezboži, onda sve menja, menja i glavu i naciju, i tako to biva svuda u svetu - ocenio je on.

- Vidite šta se događa ovdje u ovoj Crnoj Gori, Boki i Brdima. Ova savremana crnogorska vlast poziva na put koji je bespuće, na put odricanja od Boga ljubavi i Crkve Božije, na stvaranje svoje satanske bezbožne crkve, bogoprotivne crkve koja je razapela Hrista, i one pravde koju je primenio Pontije Pilat prihvativši laži o Hristu i osudivši ga na smrt i raspeće - naglasio je vladika.

Primetio je da je savremena pravda mnogo bliska toj pilatovskoj pravdi, posebno ovde kod nas u ovim prelomnim vremenima:

- Ponovo je ovdje Pilat vaskrsao, koji hoće da ubije Hrista Gospoda, da ljude liši te večne božanske svetlosti – Hrista Boga, kao vječne svjetlosti, i Crkve NJegove, koju ispovedamo na svakoj Liturgiji, kojoj pripada ovaj naš narod kroz vjekove. I mi danas svedočimo NJega – Hrista Boga našega, kao jedinorodnoga Sina Božijega, koji nas priziva da ljubimo jedni druge na način kako je On zavolio ovaj svijet, tako što je žrtvovao sebe za ovaj svijet - dodao je on.

Visokopreovećeni je na praznik Svetog Jovana Bogoslova, ljubljenog Hristovog učenika, povodom hramovne slave služio Svetu arhijerejsku liturgiju u Crkvi Svetog apostola i evanđeliste Jovana u Pobrđu,  Donji Grbalj, kao i pomen ocu Momu Krivokapiću.

- I među vama Bokeljima ima onih koji se sada odriču da nijesu Srbi, da nisu pravoslavni, koji hoće svoju crkvu. Koju svoju Crkvu? Gdje je to bilo u istoriji da bezbožnik stvara crkvu! To samo može u ovoj bezumnoj, izbezumljenoj današnjoj Crnoj Gori. Bezbožnik da stvara svoju crkvu! To je đavolja crkva, to nije Božija Crkva. Ovaj narod je pripadao, bez obzira kako se zvao: Bokelj ili Brđanin ili Crnogorac, jednoj svetoj sabornoj apostolskoj Crkvi Hristovoj, koja se zove i zvala se kroz vjekove Srpska crkva, naročito od vremena Svetoga Save.

Objasnio je da ime Crkve nije bitno već da je bitno da je ona jedna Božija Hristova Crkva, kao i to da nju ne može stvarati bilo ko zato što je nju stvorio sami Bog i ljudi koji su se krstili u ime Oca i Sina i Duha Svetoga kroz vekove:

- Nažalost, danas u ovoj našoj nikada nesrećnijoj Crnoj Gori, oni koji su obogotvorili Broza i Staljina, poveli bratoubilački rat 1941, pa nastavili do danas da vode to bratoubilaštvo, klanjali se Titu i partiji, sada proglašavaju Crnu Goru i svoju naciju za Boga i hoće Crkvu da pretvore u svoje božanstvo - rekao je Mitropolit.

Zapitao se kako mogu atesiti da znaju šta je i ko je Crkva jer kad bi to znali onda bi, kako je kazao, znali da se ova Srpska crkva, koja se danas zove SPC, tako zove i u Francuskoj, gde ima Francuza koji joj pripadaju, zatim u Španiji itd.

- Niko njih ne tera da budu Srbi, niti su oni to tražili, nego da budu pripadnici jedne svete saborne i apostolske Crkve. Ja jesam i Srbin, i jesam i Crnogorac, i moji su preci nemanjićku Moraču pripojili 1820. godine Crnoj Gori. Jesam i Crnogorac, ali sam, pre svega, ono što su bili svi moji preci. Šta treba da radim, da se odreknem đeda, predaka!? Kako to može da bude - kazao je Amfilohije.

Pogledajte OVDE masovnu tuču u Nikšiću.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA

ENGLISH NEWS

Urbancube