Najnovije

PAKLENO IZNAD HMEJMIMA: Nepoznata letelica se približila najvećoj ruskoj bazi u Siriji! Automatski nadzor pokušao da identifikuje, ali...

Tajanstvena letelica otkrivena je pre nekoliko sati u blizini ruske baze Hmejmim na zapadu Sirije.

Hmejmim (Foto: RIA)

 

Prema Avia.Pro-u, letelica je verovatno bio helikopter Sikorski MH-60 DŽejhok (Jayhawk), imajući u vidu podatke koji su predstavljeni.

„Sudeći prema podacima koje je dao IntelSkaj, govorimo o helikopteru Sikorski MH-60 DŽejhok, međutim, brzina leta koja doseže više od 700 km/č, je zapažena, što ukazuje da je malo verovatno da se ipak radi o helikopteru, pošto oni ne mogu da postignu tako veliku brzinu, a uzimajući u obzir letove u blizini ruske vojne avio-baze, stručnjaci veruju da na taj način SAD ili njihovi saveznici pokušavaju da dobiju neke informacije o situaciji u ruskom vojnom objektu “, navodi se u ruskoj publikaciji.

Oni bi istakli da ovaj vojni helikopter pripada američkoj obalnoj straži. Međutim, oni postavljaju pitanje zašto bi helikopter leteo tako blizu granice sa Sirijom, posebno toliko udaljen od Sjedinjenih Država.

„Sikorski MH-60 DŽejhok je helikopter američke obalske straže, kao što pokazuje ADS-B (automatski nadzor), međutim, postavlja se mnogo pitanja šta tačno vojni američki helikopter radi na tako velikoj udaljenosti od Sjedinjenih Država. Moguće je da je ovo još jedan američki trik, pogotovo jer su izraelske vojne izviđačke letelice takođe bile na nebu“, izjavio je Avia.Pro, pozivajući se na vojnog specijalistu.

Kao što je u izdanju istaknuto, avion i plan leta još uvek nisu poznati. Međutim, imajući u vidu nedavne američke izviđačke letove u blizini vazdušne baze Hmejmim, postoji dobra šansa da ta letelica pripada njima.

Irački premijer pozvao Putina i razgovarao o gorećem pitanju! Više o tome OVDE.

 

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA