Najnovije

JEZIVO! Albanci pretili Đokoviću zbog Kosova!

Britanci 2008. sprečili ekstremiste iz Tirane da kidnapuju najboljeg srpskog sportistu, a on je u strahu ekspresno, već posle drugog kola, napustio Vimbldon.

Novak Đoković (Foto: Jutjub)

Pošto je Dijana Đoković, majka najboljeg tenisera sveta, prvi put javno progovorila o pretnjama albanskih ekstremista, Kurir otkriva jezive detalje s Vimbldona 2008. godine, o čemu Novakova porodica ni posle toliko vremena ne želi javno da priča.

- Imao je pretnje Albanaca jer je rekao da je Kosovo Srbija. Tada su nas čuvali pripadnici Skotland jarda i imala sam strah. O tome nismo pričali, ali to su trenuci kad se zaista bojiš za porodicu. Takođe, deca iz komšiluka, narkomani, po priči jedne žene hteli su da mi otmu kuče i traže otkup - ispričala je Dijana Đoković gostujući u serijalu „Majke šampioni“ TV Arena sport.

Majka u strahu

A te 2008. godine usred Vimbldona sprečen je pakleni plan Albanaca. Oni su u Londonu planirali otmicu Novaka Đokovića, s čim je bila upoznata i britanska obaveštajna služba. Nole je otuda maltene bez otpora izgubio meč 2. kola Vimbldona od Marata Safina, pošto je cilj bio da što pre napusti Ostrvo i domogne se kuće.

- O tome se nije javno pričalo, ali sećam se tog perioda kad su Albanci planirali da kidnapuju Đokovića, jer je branio stavove Srbije na Kosovu. On je poreklom odatle i sigurno je veoma osetljiv kad se negativno priča o tom delu naše zemlje. Ne znam detalje, ali sam čuo da je, hvala bogu, otmica sprečena - izjavio je za Kurir proslavljeni teniski stručnjak Radmilo Armenulić i dodao:

Otac bez komentara

- Ja bih savetovao Novaku da se ne bavi više Kosovom, jer će biti na meti raznih ljudi koji bi želeli da ga unište. NJegovo mišljenje se mnogo poštuje u svetu i sve što izgovori prati se pomno. Videli ste i sada koliko je buke bilo kad je pričao na temu vakcine - poručio je Armenulić.

Novakov otac Srđan i stric Goran nisu želeli da pričaju na ovu temu, a povod za užasni plan albanskih ekstremista te 2008. godine bila je Novakova tadašnja izjava o Kosovu i Metohiji.

- Nemam, niti ću ikad imati razumevanje za kosovske Albance i njihov potez proglašenja nezavisnosti južne srpske pokrajine - izjavio je pre više od 12 godina Đoković, tada treći teniser sveta.

Đoković se ponovo oglasio o vakcinama! Više o tome OVDE.

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA