Najnovije

"Tek stiže haos! Da nije izbora sve bi bilo mnogo drugačije": Na Infektivnoj nagli skok broja zaraženih

U poslednjih nekoliko dana u Infektivnoj klinici u Beogradu naglo je povećan broj primljenih pacijenata.

Infektivna klinika u Beogradu (Foto: Jutjub)

“Infektivna klinika je puna, krcata pacijentima, a svi smo znali da će se ovo dogoditi jer smo neodgovorni i previše opušteni, a tek nas čeka haos na zimu”, upozorava jedan od lekara koji zbrinjava pacijente zaražene koronavirusom.

“Govorio sam da će cela ova situacija sa koronom biti katastrofa i da nije izbora sve bi bilo mnogo drugačije. Brojka zaraženih raste iz dana u dan. Neka odeljenja su do nedavno bila pred zatvaranjem, međutim onda se odjednom broj novozaraženih povećao, pa smo ponovo zatrpani poslom”, naglašava sagovornik.

On naglašava da se narod ponaša neodgovorno i da je to razlog buktanja virusa.

“Svi su bez maske, a kad dođe zima biće kuku lele, u decembru nećemo znati šta je grip, a šta korona. Biće samo: ‘bake, deke volimo vas’. Mislim da Sajam nećemo ponovo otvarati jer je virus oslabio u smislu da su simptomi slabiji, manja je smrtnost. Toplo vreme oslabiće prenos, ali moramo biti odgovorniji. Pogledajmo kako je u regionu, ljudi su odgovorniji, naplaćuju se kazne zbog nenošenja maski, rukavica, nepoštovanja socijalne distance…”, kaže doktor.

Da je Infektivna klinika u Beogradu puna pacijenata zaraženih koronavirusom, potvrdilo je više lekara koji zbrinjavaju obolele.

Međutim, direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije Goran Stevanović izjavio je ranije da je u ovom trenutku na Klinici 59 pacijenata, od kojih su 34 kovid-pozitivna, dok ostali čekaju rezultat.

“Neki su primljeni u toku noći i čekaju rezultat, 34 su kovid pozitivni”, rekao je on.

“Imamo nekoliko bolesnika koji su neka naša osnovna patologija, HIV, AIDS, koji su u u posebnoj izolaciji, unutar izolacione jedinice”, rekao je Stevanović novinarima.

Pročitajte OVDE kako je došlo do porasta zaraženih u Beogradu.

Izvor: nova.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA